26. Avrupa Bayanlar Voleybol Şampiyonası'nda Türkiye, play-off grubundaki son maçında Çek Cumhuriyeti'ni 3-0 yendi. F grubunu 8 puanla 3. sırada bitiren A Milli Takım, yarı final şansını yitirdi. Gruptaki 3 maçtan da galip ayrılan Filenin Sultanları, turnuvayı 5. sırada tamamladı ve bir sonraki şampiyonaya doğrudan katılma hakkı elde etti. Maçın ilk setine fırtına gibi giren A Milli Takım, seti 25-16 farklı kazandı. 2. sette toparlanan Çek Cumhuriyeti karşısında etkili oyununu sürdüren Milliler bu seti 25-20 kazanmayı başardı. Rakibine son sette de üstünlük kuran Ay-yıldızlılar seti 25-23, karşılaşmayı da 3-0 kazandı.


SALON: Spodek Spor Salonu

HAKEMLER: Andrey Zenovich (Rusya), Yury Bakunoviç (Belarus)

TÜRKİYE: Deniz HHH, Bahar HHH, Neslihan HHH, Esra HHH, Eda HH, Naz HHH (Nihan HH, Gizem HH, Neriman HHH)

ÇEK CUMHURİYETİ: Senkova HH, Plchotova H, Matuszkova HH, Havelkova HH, Kalistova HHH, Jelinkova HH (Tomanova HH, Adlerova H, Havlickova HH, Jasova H, Muhlsteinova H)

SETLER: (25-16, 25-20, 25-23)

SÜRE: 94 Dakika (20, 26, 28)


İtalya ve Almanya yarı finalist


Avrupa Şampiyonası'nda Millilerimizin grubunda bulunan İtalya ve Almanya ilk iki sırayı alarak yarı finale kaldı. Turnuvanın nağmağlup takımı İtalya, Sırbistan engelini 3-0 geçerek 5. maçında da set vermedi ve son 4'e kaldı. Almanya ise Azerbaycan'ı 3-0 mağlup ederek turladı./yeni şafak