Sultanhisar’a bağlı Uzunlar köyünde Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Sultanhisar İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Antepfıstığı Yetiştiriciliği’ konulu toplantıya katılım yoğun oldu. Toplantıda Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Sultanhisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Nizam Yılmaz, teknik elemanlar ve üreticiler biraya geldi.

Toplantıda Gaziantep Antepfıstığı Araştırma İstasyonu Müdürlüğü’nden konunun uzmanları olan Ziraat Yüksek Mühendisi Ajlan Yılmaz, Ziraat Yüksek Mühendisi Kamil Sarpkaya ve Ziraat Teknikeri Agah Aktan tarafından slayt gösterileri ile Uzunlar köyünde yetişen Antepfıstıklarının istenilen kalitede olması için Antepfıstığı yetiştiriciliği, hastalık ve zararlıları, aşı kalemi ve aşılama hakkında bilgiler verildi. Antepfıstığı yetiştiriciliği konusunda yaşanan sorunlar ele alındı. Toplantıdan sonra Antepfıstığı bahçeleri gezilerek, sorunlar yerinde görülüp çiftçiler bilgilendirildi.

Ayrıca çiftçilere yönelik gelişmeleri, yenilik ve duyuruları aktarabilmek amacı ile köylerde görev yapan Tar-Gel personelleri tarafından, Sultanhisar’a bağlı Eskihisar, Kabaca ve Kavaklı köyleriyle Salavatlı beldesinde bilgilendirme toplantıları gerçekleştirildi.

Toplantılarda Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında makine ekipman alımlarının desteklenmesi, ÇATAK Projesi, Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerine Destekleme konularında çiftçilere bilgiler verildi. Çiftçiler ile karşılıklı soru cevap şeklinde devam eden toplantılarda konu ile ilgili broşürler dağıtıldı.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png