3 ayda belli bir bölümü tamamlanması beklenen fabrikanın Eylül ayında ilk olarak ‘Portakal Suyu’ üreteceği belirtildi.

Sultanhisar’da açılacak olan Dimes Meyve suyu fabrikasının temel atma törenine AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç, Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal, Dimes Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Ziya Diren ve Yönetim Kurulu Üyeleri Alirıza Diren ve Erol Diren, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Ulusal, Meclis üyeleri ve ilçe Müftüsü İlyas Eser katıldı.

SULTANHİSAR’DA 50 BİN TON MEYVE İŞLECEK

Türkiye’nin ilk Meyve Suyu Fabrikasını 1964 yılında Dimes olarak kurduklarını hatırlatan Dimes Gıda şirketinin yönetim kurulu başkanı Orhan Ziya Diren, “Sultanhisar’a 2010 yılından bu güne kadar uzun bir çalışma ve fizibilitelerden sonra sayın Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve Belediye Meclis üyelerimizin desteği ile bugün fabrikamızın temel atılmasına kadar gelindi. Dünya’da açlık ve işsizlik var, tabiat devamlı değişiyor. Toprakların korunması ve işlenmesi buralardan sağlıklı ürünler elde edilmesi ve işlenmesi sağlıklı beslenme gibi konularda firma olarak hep bu konuların takipçisi olduk. Rahmetli babamın bize öğüdü vardı, ‘bir ülke tarımdan kalkınır bunun için tarım sektörü desteklenmeli büyümelidir’ bizlerde Aydın’lıların desteklerini bekliyoruz. Sultanhisar ilçesine Dimes Gıdanın Sebze Meyve Sanayi yani ‘Semes Gıda sanayiyi kurduk’ Türkiye de bu gün 150 bin ton Meyve işleyen Dimes Artık 200 bin ton meyve işleyecektir. Fabrikamız 64 dekar kapalı olmak üzere 80 dekar alandadır. Bunun yapımı içinde 8 milyonu aşkın maliyet bekleniyor” dedi.

Diren, konuşmasında firmalarının meyve ve hayvancılıkta da ileri adımlar attığını belirterek, Haziran ayında başlanan fabrikanın 4 bin metrekarelik alanı Eylül ayında tamamlanarak ilk olarak Portakal suyu üretimine başlanacağını müjdeledi.

“HAYALDİ GERÇEK OLDU”

Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal ise, kamuoyunda Aydın’da Meyve Suyu Fabrikasının kurulmasının hayal olduğu söylemlerinin sona erdiğini belirterek, “Hatta bazı siyasiler buranın depo olacağını bazıları da Dimes değil başka firmaların kullanacağını belirtmişti. Biz ne dedikodu nede lafla zaman harcıyoruz. İcraat ve hizmet için çalıştık, hakkımızda onca dedikodu çıkardı ama biz Allah’ın izni ile Sultanhisar’da vaat ettiğimiz her hizmeti yapıyoruz. Bunu Siyasi biri olarak değil, bir Sultanhisarlı, bir Atçalı, bir Salavatlılı hatta bir Aydınlı olarak engel değil ileri adımlar atmak için destek olmamız gerektiğini düşünüyorum. İlçemize yapılan bu yatırım hem bölgemizdeki ürünlerin fabrikaya uygun nakliyat ile ulaşmasını hem de elde kalan ürünlerin değerlendirilmesini sağlayacak. Tahminimce de ulaşım maliyeti azaldığı için ürün alımında fiyatlarda da oynama olacaktır” diye konuştu.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png