Sultanhisar Esnaf Kefalet Kooperatifi Salonu’nda gerçekleştirilen kongrenin divan başkanlığını Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulisi Akşit yaparken, kongre sonunda katkılarından dolayı Kaymakam Cevdet Ertürkmen ve Beleiye Başkanı Ertegün Ünal’a teşekkür plaketi verildi.
Kongreye üyelerin yanı sıra, Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odasıları Birlik başkanı Hulusi Akşit, Köşk Esnaf Odası Başkanı Memduh Gölcük, Köşk Şoförler Odası Başkanı Osman Kaplan ve davetliler katıldı.
297 üyesi bulunan Sultanhisar Esnaf Odası, Trafik Tescil Bürosu’nun kurulması ve çalışmalarına başlayabilmesi için isim değişikliğini gerçekleştirdi. Kongrede konuşan Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birllik Başkanı Hulusi Akşit, üyelere birliğin çalışmalarından ve sosyla projelerinden söz ederek “Aydın’da Birlik olarak 403 çocuğa burs veriyoruz ve birliğimizin 8-9 milyon liralık mal varlığına sahip. Aydın’ın tek Trafik Tescili olmayan ilçe Sultanhisar’dı. Bu da bizi üzüyordu. Sultanhisar Kaymakamı ve Belediye Başkanı yılmadan verdikleri mücadele ile ilçedeki şoför esnafının önemli bir sorununu çözdüler.Bundan sonra ilçede plaka ve ehliyet verilebilecek, trafik işlemleri ilçede çözülecek. Belediye Başkanı Ertegün Ünal’a ve Kaymakamımız Cevdet Ertürkmen’e teşekkür ediyorum” dedi.

Kaymakam Ertürkmen, uzun bir uğraş sonucu Trafik Tescil Bürosu’nun faaliyete başladığını belirtirken Belediye Başkanı Ertegün Ünal, “26 yıl önce belediyede zabıta memuru olarak çalıştım. 21 yıldır da fırın işletmekteyim ve fırından 6 kişi ekmek yemekte. Ben Aydın’ın tüm ilçelerinde bulunan trafik tescil bürosunun Sultanhisar ilçemizde olmamasından utandım ve bu eksikliğin giderilmesi için yoğun çalışmalar yaptık. Yarın ben de eski belediye başkanı olacağım, ancak yapılan eserler kalıcı olacak” dedi.
Kongrede hizmetlerinden dolayı ilçe Kaymakamı Cevdet Ertürkmen ve Belediye Başkanı Ertegün Ünal’a katkılarından dolayı plaket verildi. Başkan ve Kaymakam’ın plaketi Birlik Başkanı Hulisi Akşit Tarafından verildi.