Sultanhisar Belediyesi, Sultanhisar Tapu Kadastro Müdürlüğü ve Sultanhisar Adliyesi’nin aynı binada ve bazı bölümlerin ise müşterek kullanıldığı Hizmet Binası tadilata girerek modern bir hal alacak. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) yaptığı değerlendirme ile yurt genelinde kapanacak adliyeler arasında olan Sultanhisar Adliyesi’nin kapanması ile de kullanım alanı büyüyen hizmet binasında bakım ve onarım çalışmaları hız kazandı. Belediye binasında hizmet vermekte olan Başkanlık makamı dahil tüm birimler tamirat nedeniyle Hizmet binasının zemin kata taşınırken, 2 ay sürecek olan yenileme çalışmasının ardından birimler tekrar eski yerinde modern bir şekilde hizmete devam edecek.
25 yıllık tahsisi olan Tapu Kadastro ile birlikte aynı binada birçok bölümü müşterek olarak kullandıklarını ifade eden Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal; “Tapu müdürlüğümüz ile müşterek kullanım alanlarımız olduğu için aksaklıklar yaşadığımız hizmet binamızda 25 gün önce bakım ve onarım çalışması başlattık. Bina projesinden dolayı binanın kullanım alanı çok hantal ve sıkıntı arz ediyordu. Şuanda yaptığımız çalışma ile hem vatandaşımıza kolay hizmet hem de nezih bir ortam sunacağız. Her odada bir personel olacak ve vatandaş ağırlanarak hizmet verilebilecek. Ayrıca personel arasında yardımlaşma, paylaşma ve birliktelikte sağlanarak, modern ve şeffaf belediyecilik ortaya çıkacak. Şuan tadilat çalışmaları süren binamızda İdari Hizmet ile İdarecileri ayırmış oluyoruz. Bu sayede hem vatandaşa yapılan hizmetin direk verilmesini hem de vatandaşın zaman kaybetmesi önlenecek. Öte yandan birçok bölüm camlarla kapatılacağı için hem personelin çalışması hem de idari bölümün kontrolü kolay olacak. Ayrıca şeffaf çalışmamız görünecek” dedi.
“BAKANLARI AĞIRLAMAKTA ZORLANIYORDUK”
Eski hizmet binamızda bakanları ağırlamakta sıkıntı yaşıyorduk diyen Başkan Ünal; “İktidar Partisi Belediye Başkanı olduğumuz için bölgemize gerek tatile çıkan gerekse bölgemizde olan Bakanlarımız ve Milletvekillerimizi Belediyede ağırlamaktan çekiniyorduk. Kendilerini genelde NYSA Otelimizde veya başka yerlerde ağırlıyorduk. Şuana kadar birçok Bakanın geldiği ilçemizde sadece bir bakanımızı makamımızda ağırladık. Vizyon kazandırdığımız Sultanhisar’a her türlü modern hizmetler ulaşırken, belediyemizin adeta atıl vaziyette olması kötü bir durumdu. Hem vatandaşımıza ulaştırdığımızı hizmeti hızlandırmak ve artırmak hem de modern bir hizmet binasına ulaşmak için çalışma başlattık” şeklinde konuştu. 

20120719aw000271_03.jpg

20120719aw000271_06.jpg

20120719aw000271_07.jpg