Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca “Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Bütçesinde yer alan Mahalli İdarelere Yapılacak Yardımlar Ödeneğinin Kullanım Esasları Hakkında Yönetmelik” kapsamında Turizm Öncelikli Yöre Belediyelerine (Belediye alanı ve Mücavir alan içinde Altyapı, Yol, Tretuvar, Meydan, Park, Çocuk Bahçesi, Açık Pazar Yeri, Yeşil Alan, Tarihi ve Turistik Eserler ile Anıt Çevrelerinin açılması ve Belediye Hizmetlerine ait Yapılar) katkı mahiyetinde yardımlar yapılmaktadır.
2011 yılında, 124 belediye İmar uygulamaları nedeniyle Turizm Düzenleme ve kamulaştırma ödeneği aldığı, 2012 yılında ise toplam 230 belediyenin “Bakanlık Makamı Onayı ile Turizm Öncelikli Yöre Belediyeleri” kapsamında yer aldığı öğrenildi.
Sultanhisar ilçesinin, artık turizm öncelikli yöre belediyesi olarak turizm faaliyetlerini geliştirmesi için daha fazla maddi destek alarak ilçenin daha hızlı gelişeceğini belirten Belediye Başkanı Ertegün Ünal, bu kararın kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Nysa Antik Kenti’nin kazı programı için Ankara’da çeşitli temaslarda da bulunan Belediye Başkanı Ertegün Ünal, “Sultanhisar tarım ve jeotermal şehri olmanın yanında aynı zamanda önemli bir kültür ve turizm şehridir. İlçemizin turizmden de hak ettiği değeri kazanması için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.
20120307ay526932_01.jpg