ERZURUM'un İspir İlçesi'nde, babasından gizli aldığı otomobille kardeşi ve kuzenlerini gezdiren 17 yaşındaki O.A.'nın kullandığı araç Çoruh Nehri'ne uçtu. O.A. ile iki kuzeni yüzerek kıyıya çıkarken, 14 yaşındaki kardeşi Zekeriya A., Çoruh'un azgın sularında kayboldu.

Önceki gün saat 13.30 sıralarında meydana gelen olayda, İdos'tan Çamlıca Mahallesi'ne giden O.A. yönetimindeki 06 YCV 85 plakalı otomobil, ehliyetsiz gencin direksiyon kontrolünü kaybetmesi üzerine yoldan çıkıp Çoruh Nehri'ne uçtu. Araçtan çıkmayı başaran O.A. ile yanındaki kuzenleri 12 yaşındaki Ramazan ve 5 yaşındaki Enes A. kıyıya yüzerek kurtulurken, Zekeriya A. Çoruh'un azgın sularında kayboldu. Çocuklar karayoluna çıkarak yardım istedi.

Erzurum Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği ekipleri Çoruh Nehri'nde arama çalışmaları başlattı. Ancak, kaybolan çocuğa henüz ulaşılamadı.

Ankara'da Maden Tetkik Arama Enstitüsü'nde çalışan Sinan A.'nın hasta olan annesini ziyaret için çocuklarıyla birlikte İspir'e geldiği, çocuklardan O.A.'nın kardeşi ve kuzenleriyle birlikte, babasından gizli aldığı otomobille gezmeye çıktığı, kazanın bu sırada meydana geldiği ileri sürüldü.