İstanbul Büyükşehir Belediyesi alınan bilgiye göre, Yenikapı Tren İstasyonu alt geçidi, Yenikapı Namık Kemal alt geçidi, Eminönü Nimet Abla Sirkeci dönüşü, Eminönü Mısır Çarşısı önü, Unkapanı Köprü altı, Sirkeci Meydanı, Yenibosna Kuleli durağı, Balat sahil yolu, Bakırköy sahil yolu ve Samatya sahil yolu yağmurdan olumsuz etkilendi.


Su birikintisi oluşan yerlere, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerince müdahale edildi.

KAPALIÇARŞI'DA YAĞIŞ NEDENİYLE KANALİZASYON PATLADI
Kapalıçarşı"daki Kuyumcular Caddesi"nde de sağanak yağışın etkisiyle kanalizasyon patladı. Kanalizasyondaki sular, bir süre sonra Halıcılar Caddesi ile Sandal Bedesten Sokak"a yayıldı.

Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde başlayan sağanak yağışın özellikle Anadolu Yakasında etkili olduğunu ve bu bölgede metrekareye 10 kilogram yağış düştüğünü belirtti.

Yıldırım, yağışlı havanın öğleden sonra Avrupa Yakası ve İstanbul Boğazı çevresinde lokal olarak etkili olacağını, akşam saatlerinde etkisini yitireceğini ifade etti.

Sıcak havanın, yağmurun etkisiyle 3-5 derece düşerek mevsim normallerine döndüğünü anlatan Yıldırım, yarın ve pazar günü hava sıcaklığının 28 derece hissedileceğini kaydetti.

Milliyet