Pakistan yetkilileri, Benazir Butto'nun öldürülmesinden saniyeler öncesine ait olduğu bildirilen, miting alanındaki kalabalığın arasında ayakta duran 2 erkek ile intihar saldırganına ait olduğu düşünülen bir kopuk başın fotoğraflarını yayımladı.

Suikastın zanlıları hakkında bilgi vereceklere ödül vadedildi. Pakistan'ın Urdu dilinde yayımlanan en yüksek tirajlı gazetesinde bir ilan içinde yer alan fotoğraflardan birinde, Butto'nun Ravalpindi kentindeki mitingin sonunda alandan ayrılırken öldürülmesinden saniyeler önce kalabalığın içinde ayakta duran iki adam görülüyor. Daha önce de bir televizyon kanalında yayımlanan bu fotoğrafta, beyaz gömlekle koyu renk yelek giymiş, tıraşlı ve güneş gözlüklü bir genç adam ile arkasında duran, başına beyaz atkı sarılı bir adam yer alıyor. İlan içindeki ikinci fotoğrafta da intihar saldırganına ait olduğu düşünülen kopuk bir baş bulunuyor.
Gazetedeki, iki fotoğrafla birlikte yer alan ilanda, Pencab eyaletinin içişleri bakanlığının "insanların bu korkunç olayın faillerinin

yakalanmasına yardım etmeleri" talebi yer aldı. İlanda, zanlıların kimliklerinin belirlenmesini sağlayacak bilgiyi verenlere 10 milyon rupi (192 bin YTL) para ödülü verileceği belirtildi. Fotoğraflarda ve yayımlanan video görüntülerinde, Butto miting alanından ayrılırken, yandaşlarına el salladığı aracının tavanındaki açılır kapanır bölümde ayakta dururken kendisine doğru tabancayla ateş eden genç bir adamın görüntüleri yer almıştı. Video görüntüsünde tıraşlı genç adamın Butto'ya yaklaşık 3 metre uzaklıktan en az üç el ateş ettiği, Butto'nun beyaz atkısının merminin isabet etmesiyle olduğu düşünülen hareketlenmesi ve zırhlı aracında yere düştüğü görülmüştü.