Yakalan kişilerin, 29 Eylül 2009 tarihinde Bursa'da Emekli Albay Aytekin İçmez'in öldürülmesi olayını üstlendikleri öne sürüldü.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince MİT İstanbul Bölge Başkanlığı, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ile yürütülen ortaklaşa çalışma sonucu, “Maoist Komünist Partisi (MKP)” isimli terör örgütünün, yurt dışında yaptığı toplantı sonucu Türkiye'de bazı şehirlerde illegal eylem kararı aldığı, “Rıfat” kod adlı Ö.Ç'nin de İstanbul'daki eylem hazırlıklarını yönettiği tespit edildi.

Yapılan takip sonucu, İstanbul'da tespit edilen 9 adrese 31 Ocakta eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, Ö.Ç'nin yanı sıra örgüt üyesi oldukları öne sürülen 8 kişi gözaltına alındı.

Bu kişilerin ev ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, 2 adet bilgisayar, 1 adet hard disk, 54 adet CD ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.
Söz konusu terör örgütünün, 29 Eylül 2009 tarihinde Bursa'da emekli Albay Aytekin İçmez'in öldürülmesi olayını üstlendiği, örgütün ayrıca operasyon öncesi üst düzey askeri ve sivil yetkililere yönelik eylem arayışında olduğu iddia edildi.

Yakalanan kişilerin bir kısmının legal ve illegal yollarla 2008 yılında yurt dışından gelerek örgütün yeniden yapılandırılması konusunda çalışma yaptıkları, İstanbul'da Avrupa ve Anadolu yakası ile özel birim adı altında 3 üst komite oluşturulduğu, özel birime bağlı askeri bir komite bulunduğu, silahlı eylemleri bu birimin yapacağının tespit edildiği kaydedildi.

Jandarmada sorguları süren şüphelilerin, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine gönderilecekleri belirtildi.- hürriyet