İZMİR ve Ege Bölgesi'nde çetelere yönelik operasyonlarla dikkat çeken, bir süre önce soruşturma yetkisi elinden alınan Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'e, geçen Şubat ayında suikast girişiminde bulunulduğu öne sürüldü. 19 yaşındaki bir gencin, "Bana Murat Gök'ü vurmam için para ve tabanca verdiler" diye Aydın'da polise başvurmasının ardından başlatılan soruşturmada ihbarı yapanla birlikte 3 kişinin sorgulanıp serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

İddiaya göre, Kuşadası'nda barmen olarak çalışan 19 yaşındaki bir genç, geçen Şubat'da, Aydın Emniyet Müdürlüğü'ne başburup, Murat Gök'ü öldürmesi için kendisine 300 bin TL ve bir tabanca verildiğini ancak kendisinin vazgeçtiğini ileri sürdü. Ş.Y. adlı genç o dönemde soruşturma yetkisi devam eden Gök'ün isteği üzerine İzmir'e gönderildi ve bizzat Gök tarafından sorgulandı. Ş.Y.'nin doğruyu söyleyip söylediğinin belirlenmesi için Adliye'de görevli uzman psikologlar tarafından da dinlendi. Ş.Y. ifadesinde, "Çalıştığım işyerinden tanıdığım kişiler bana Savcı Murat Gök'ü vurmam için 300 bin TL para ve silah verdi. Çanta içinde getirdikleri parayla silahı verdiler. Bana her türlü planın hazır olduğunu, sadece sıkmam gerektiğini söylediler. Uzun süredir savcıyı takip ediyorlarmış, nereye kaçta gittiğini tespit etmişler. Bana `Vur, hem paraya kavuş, hem de bu kadar meşhur adamı vurduğun için şöhret olursun' dediler. Ancak bu teklifi kabul etmiş gibi görünsem de yapamayacağım için bu kişileri ihbar ediyorum" dedi.

Bunun üzerine olaya Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı el koydu. Ş.Y.'nin ifadelerinde adı geçen ve Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün yürüttüğü `Anafor' operasyonunda yakalanarak cezaevine gönderilen çete lideri Ahmet Tekin Baykal'ın adamları olduğu önesürülen 2 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alının 2 kişi suçlamaları kabul etmedi. İhbarcı ve iki kişi ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Geçen şubat ayında yaşanan olay şimdi duyulurken dosyanın henüz kapanmadığı, ancak herhangi bir dava da açılmadığı öğrenildi. Murat Gök bu olayda yaklaşık 2 ay sonra soruşturma savcılığından alınarak duruşma savcısı yapılmıştı.