DP'nin bugün ilk kez toplanan Genel İdare Kurulu(GİK) toplantısına katılanlardan arasında Diyanet Vakfı Kadın Merkezi Faaliyetleri Müdürlüğü görevinden alınan Ayşe Sucu da vardı.
ANKA'nın sorularını yanıtlayan DP GİK üyesi Sucu, bugüne kadar yaptığı bütün çalışmalarda, bütün arkadaşları ile beraber siyaset üstü bir duruş sergilediğini belirterek, “İçlerinde her türlü görüşten kadınlarımız söz konusu. Her ideolojiden her bakış açısından hanımefendilerle beraberdim. Siyasete açık konuşmak gerekirse girmeyi düşünmüyordum. Fakat Sayın Zeybek ısrarla aradı ve şunu dedi; 'Ayşe Hanım bugüne kadar bir duruş sergilediniz, o duruşunuzu aynı ile buraya taşıyabilirsiniz. Hiçbir değerinizden feragat etmeden, hiçbir düşüncenizden feragat etmeden kadın çalışmalarınızı buraya taşıyabilirsiniz' dedi. Bu söz benim için çok önemliydi, o duruşumu aynı ile burada göreceksiniz” dedi.

Kendisinin Diyanet Vakfı'ndaki görevinden alınmasının ardından, topluca istifa eden Yürütme Kurulu ve Komisyon üyesi arkadaşlarının kendisine DP'ye katıldığı için tepki duyduğu iddialarını da yalanlayan Sucu, “Bizim bir kopmuşluğumuz yok. Bana bir tepki yok. Birlikte çalışmalarımız devam ediyor. Onlardan asla ayrılmayacağım. Arkadaşlarım bugüne kadar sergilediğim duruştan zerre kadar taviz vermediğimi görecekler” diye konuştu.

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek başkanlığında bugün ilk kez toplanan GİK toplantısı sonunda, Başkanlık Divanı'nın belirlenmesi bekleniyor. Sucu'nun da genel başkan yardımcısı olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

ANKA