Beşiktaş derbisinde kadro dışı kalmak Kral"ı çılgına çevirdi. O günden beri Kalli"ye karşı tavır alan Hakan Şükür, takım içinde bölünmelere neden olurken, formsuz Ümit ile birlikte hızlı düşüşün sorumlusu olarak gösterdi.

HELSİNGBORG yenilgisiyle sarsılan Galatasaray"da hızlı düşüşün nedeni sorgulanırken, peşpeşe alınan kötü sonuçların suçlusu aranıyor. Sarı kırmızılı camiada yönetime yakın kaynaklar, futbolcuları ve başta da kaptan Hakan Şükür ile Ümit Karan"ı hedef gösterirken, oyuncular da üstü kapalı olarak teknik direktör Karl Heinz Feldkamp"ı suçlar oldu.

Ligde son 4 haftada 6 puan kaybedilirken, UEFA Kupası grubunda büyük favori gösterilirken peşpeşe alınan Bordeaux ve Helsingborg yenilgileri bardağı taşırdı.

Galatasaray"da kazan fokur fokur kaynarken, 2-1 kazanılan Beşiktaş derbisinden bu yana yönetime yakın kaynaklardan elde edilen bilgiler doğrultusunda takım içindeki dalgalanmanın Kalli"den değil, sarı kırmızılı futbolculardan kaynaklandığını gösteriyor. Sarı kırmızılı camiaya yakın isimlerle yaptığımız görüş alışverişi sonucunda, Florya Metin Oktay Tesisleri"nde zaman zaman sert rüzgarlar estiği gözlerden kaçmıyor. Helsingborg yenilgisiyle artık iyice ortaya çıkan gerginliğin nedenleri şöyle sıralanıyor:

Hiç unutmadı

Beşiktaş derbisi üzerinden neredeyse 40 gün geçti. Ancak o gün kadro dışı bırakılan Hakan Şükür"ün hocası Kalli"ye olan bakışı değişmedi. Kaptanın geçmişe sünger çekeceği yerde bu konuyu ısrarla uzatması takım ve yönetim içinde huzursuzluk yarattı.

Hakan Şükür"ün aksine derbide tribüne yollanan taraftarın yeni gözdesi Lincoln ise herşeye karşın profesyonellikten ödün vermiyor. Sambacının, Alman hocayla hiçbir sorunu yok.

Disiplin gösterisi

Hafta içindeki bir idmana Ümit Karan, oğlu Ümitcan"ı getirdi. Beşiktaş derbisi öncesi kampa kızını getirdiği için kadro dışı kalan Hakan Şükür, bu duruma bozuldu.

Kaptan Hakan"ın, Kalli"ye aldığı tavır, takım içinde huzursuzluğa neden olurken bazı futbolcular arasında da ayrıma neden oldu. Bu olay futbolcular arasında bir numaralı gündem olurken, "Disiplin gösterisi" olarak da yorumlandı.

Yönetim yanında

Emektar golcü Hakan"ın takımdan uzak kaldığı dönemde daha fazla forma şansı bulan Ümit Karan"ın, gol yollarında etkisiz kalması ve fanteziye kaçması düşüşünü arttırdı.

Alman çalıştırıcının aldığı tüm kararların altına gözü kapalı imza atan lyönetim, aşırı kısıtlamadan bunalan futbolcuların değil, Kalli"nin yanında yer aldı. Hatta sarı kırmızılı idareciler, "Bu düzenin sağlanmasını hocamızla birlikte yaptık. Herkes, ismine ve kariyerine bakmadan bunlara uymak zorunda" görüşünde birleşti.

Yönetimin, takımdaki hızlı düşüşü sakat futbolcuların çokluğu ve yoğun maç trafiğine bağladığı ve devre arasında da operasyon için şimdiden düğmeye bastığı öğrenildi. Camiaya yakın kaynaklara göre, şu anda forma giyen as futbolcuların bile gruplaşmalara ve küskünlüklerine devam etmesi halinde kulüple ilişkilerinin kesilmesinin dahi gündeme geleceği ifade edildi.