İçişleri Bakanlığı müfettişleri, 2.5 yıl tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Teğmen Mehmet Ali Çelebi’nin cep telefonuna 139 adet Hizbut Tahrir şüphelisine ait telefon numarasının “sehven” yüklenmesine ilişkin raporunu tamamladı. Polis Başmüfettişi Hacı Özgül ile Mülkiye Başmüfettişi Dr. Mehmet Tanışır’ın imzasını taşıyan raporda, yükleme suç sayılırken, bunu yapan Emniyetçilerin adli yönden soruşturulması gerektiği vurgulandı. Çelebi’nin avukatı Serkan Günel, soruşturma dosyasının şu an altıncı savcısında olduğunu, yedinci savcıya devredilmeye hazırlandığını, geçen bir yılda da bir arpa boyu yol alınamadığına işaret etti.

Ergenekon soruşturması kapsamında 18 Eylül 2008 tarihinde gözaltına alınıp ardından da tutuklanan Teğmen Mehmet Ali Çelebi’nin cep telefonuna polis tarafından el konulduktan sonra 139 adet Hizbut Tahrir şüphelisine ait telefon numa- rasının yüklendiğinin anlaşılması üzerine avukatı aracılığıyla suç duyurularında bulunmuştu.

Teğmen Çelebi’nin de ifadesine başvuran Mülkiye müfettişlerinin hazırladığı raporda, “Sehven” denilen işlemin suç olduğu ve savcılıkça soruşturulması gerektiği belirtilerek, “İddia konusunun Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun’un kapsamı dışında kaldığı, genel hükümlere göre yetkili ve görevli cumhuriyet başsavcılığınca doğrudan soruşturulması gerektiği anlaşıldığından iddiaya ilişkin bilgi ve belgelerin Fatih Başsavcılığı’na tevdi edilmesi gerektiği kanaatine varılmıştır” denildi.

TÜBİTAK’ın “vurdumduymazlığı ve olayın sorumluluğundan kaçmasının” kendilerini şaşırttığını anlatan avukat Serkan Günel şu değerlendirmede bulundu:

“Savcının ısrarlı talebine iş yoğunluğu cevabı veren TÜBİTAK bir yıldır halen bu konuda (sehven yükleme) bir inceleme yapmamıştır. Dosya birinci yılını doldurmuş olayın üzerinden ise 4 sene geçmiştir. Konuştuğumuz savcı dosyayı bir başka meslektaşına devredeceğini söylemiştir. Yani dosya şu an altıncı savcısında ve bir yılda bir arpa boyu yol alamamıştır. Ne diyelim sehven!”