Birlikte hırsızlık yaptığı V.P.'nin durumunu merak eden F.A., arkadaşının durumunu öğrenmek için karakola gitti. V.P.'nin sorgusunda hırsızlığı F.A. ile birlikte yaptığını söylemesi üzerine gözaltına alındı. İki zanlı, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Polise başvuran Ercan Kurtulmuş, Buca İlçesi Ufuk Mahallesi'ndeki iki katlı müstakil evine çocuk odasından girilip laptop, ziynet eşyaları, para ve cep telefonlarının çalındığını belirterek şikayetçi oldu. Harekete geçen polis, çevre sakinleriyle yaptığı görüşmelerde belirlediği eşkal doğrultusunda çalışma başlattı. Olay yerine yakın yerde polisleri görünce kaçmaya başlayan hırsızlardan, poliste 21 ayrı suçtan kaydı bulunan V.P., çalınan eşyaların bir kısmıyla yakalandı. Aynı zamanda asker firarisi de olan V.P., işlemleri yapılmak üzere karakola götürüldü.
Sorgusunda V.P., hırsızlığı F.A. ile birlikte yaptıklarını söyledi. Her şeyden habersiz arkadaşının durumunu merak edip karakola giden F.A., polis tarafından gözaltına alındı. İki zanlı, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.