AYDIN İl Jandarma Komutanlığı tarafından organize suç örgütüne yönelik yapılan operasyonda 16 kişi tutuklandı.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, istihbari çalışmalar sonucunda Germencik, İncirliova ve Kuşadası ilçelerinde uyuşturucu madde kaçakçılığı ve zorla çek-senet imzalatmak suretiyle tefecilik yapan liderliğini İ.A. ve F.A.'nın yaptığı toplam 27 kişilik organize suç örgütü çökertildi.

Söz konusu ilçelerde, uyuşturucu madde kaçakçılığı ve zorla çek-senet imzalatmak suretiyle tefecilik yapıldığı yönünde alınan bir ihbarı değerlendiren Aydın İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, adli makamlardan alınan arama kararıyla 10-11 Eylül günlerinde 34 farklı adrese eş zamanlı operasyon yaptı.

Yapılan operasyonlar sonucunda, organize suç örgütü lideri İ.A. ve F.A.'nın da aralarında bulunduğu 27 örgüt üyesi yakalandı. Yakalanan şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, çaldıkları araçların plakalarını değiştirip piyasaya sürdükleri 3 özel otomobil, 5 tabanca, 2 kuru sıkı tabanca, 3 bin 133 gram esrar, 50 ecstacy hap, 93 fişek, 5 senet ve 1 otomatik av tüfeği ele geçirildi.

İfadeleri alınan 27 zanlıdan aralarında İ.A. ve F.A.'nın da bulunduğu 16 kişi tutuklanırken, 11 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.