Örgütün Kuzey Irak sorumlusu olduğu iddia edilen H.T.'nin ise Ergenekon terör örgütünün kurucularından olduğu iddiasıyla tutuklu olarak yargılanan Veli Küçük'le bağlantısı tespit edildi.

İzmir Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Antalya merkezli düzenlenen 'Fırtına' adlı operasyon kapsamında gözaltına alınan 60 kişinin polis sorgusu devam ediyor. 'Fuhuş, uyuşturucu ticareti, kumar oynatmak ve çek senet tahsil'tı yapmakla' suçlanan 60 zanlı sağlık kontrolünden geçirildi.

Antalya ve 6 ilçesinin yanı sıra İstanbul, Ankara, Çanakkale, Adana, Trabzon, Batman, Osmaniye, Hatay, Konya, Karaman ve Kahramanmaraş'ta düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda çökertilen suç örgütünün ilginç bağlantıları dikkat çekiyor. Akdeniz Bölgesi'nde şu ana kadar 35 olaya karıştıkları tespit edilen suç örgütünün kendilerini JİTEM ve Ergenekon terör örgütü üyesi olarak tanıtarak çek senet tahsil'tı, adam kaçırma gibi olaya karıştıkları iddia edildi. Suç örgütünün Kuzey Irak yöneticisi olduğu iddia edilen H.T.'nin Ergenekon'un kurucularından olduğu öne sürülen Veli Küçük'le bağlantıları dikkat çekiyor. Veli Küçük'e ait olduğu iddia edilen kasetlerdeki kayıtlarda Sedat Peker, Mehmet Eymür ve Bedri Tüfekçi ile yapılan telefon görüşmelerinde H.T.'nin Tarık Ümit ve Abdullah Çatlı hakkında konuştukları iddia ediliyor. H.T.'nin adı Susurluk kazasında da geçiyor. H.T.'nin Irak Türkmen Milliyetçi Hareketi'nin eski lideri olduğu iddia edildi.

Gözaltında bulunan sanatçı Hilmi Şahballı da gazetecilerin sorularına, "Adaletin kestiği parmak acımaz. Neyle suçlandığımı bilmiyorum. Hayırlısı olur inşallah." diye cevap verdi.

Dün gözaltına alındıktan sonra Merkez Komutanlığı'na teslim edilen Finike'de görevli Jandarma Yüzbaşı M.P. ile Başçavuş İ.K. ve Uzman Jandarma R.Ç. de sağlık kontrolünden geçirildi.

Zanlıların yarın İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne gönderileceği belirtildi. Polis tarafından düzenlenen operasyonda bir adet Glock marka tabanca, bir adet kalem tabanca ile toplam 9 adet silah ele geçirildi.