AYDINPOST ÖZEL-Ak parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydınpost yazarı Servet Töz"ün ortaya çıkardığı Aydın Atatürk Devlet Hastanesi binasının çürük olduğu gelişmesiyle ilgili olarak Sağlık Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği aracılığıyla ve altında Aydın Sağlık Müdürü Hüsnü Tırpancı"nın imzası bulunan açıklama yaptı.
8 Ekim 2008 tarihinde telefon emirleri üzerine yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
İlgi emirleriniz doğrultusunda yerel ve ulusal basında yer alan İlimiz Atatürk Devlet Hastanesi"nin depreme dayanıklılığı hakkında çıkan haberler tarafımızca araştırılmış olup;
Aydın Atatürk Devlet Hastanesi hizmet binaları ve müştemilatlarının depreme dayanıklılığının incelenmesi ve gerekirse güçlendirilmesinin yapılması hizmet alım işi sözleşmesi 21.08.2006 tarihinde Promer Mühendislik Mimarlık… isimli firma ile Aydın Valiliği arasında yapılan sözleşme ile deprem dayanımının incelenmesine başlanmıştır. Yapılan sözleşme kapsamında firma gerekli çalışmalar ve incelemelere başlamıştır. Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü ve firma tarafından alınan toplam 66 numunenin incelenmesi neticesinde sözkonusu binanın güçlendirilerek onarılmasının gayri ekonomik olacağından, bu binanın güçlendirilmesi yerine yıkılmasının daha uygun olacağı görüşü bildirilmiştir.
Bunun üzerine sorumlular hakkında işlem yapılması ve konunun araştırılması için Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimliği tarafından suç duyurusunda bulunulmuştur. Muhekamat Müdürlüğü ve Hazine Avukatlığı devreye girmiş, yasal işlemler başlatılmıştır. Konu ile ilgili soruşturma devam ettiğinden yıkım kararı uygulanamamıştır. Soruşturma sonucuna göre komisyon oluşturularak gerekli işlemler yapılacaktır.
Binaların depreme dayanıklı olmadığı ile ilgili çıkan raporla değerlendirildiğinde, Atatürk Devlet Hastanesi tarafından 100 yatak kapasiteli ek bina (acil, ameliyathane, yoğun bakım ve hemodiyaliz servisi) projesi ihalesi Temmuz 2007 tanihinde iptal edilerek proje yeniden hazırlanmış, poliklinik yapımı projeye eklenmiş ve Kasım 2007 tarihinde konu ile ilgili çalışmaları yeniden başlamıştır.
02.01.2008 tarihinde Sağlık Bakanlığı İnşaat Dairesi Başkanlığı"ndan teknik eleman görevlendirmesi istenmiştir. Gerekli değerlendirmeler yapılarak proje ihalesi çalışmalarına başlanmıştır. Sözkonusu proje ihalesi İnşaat Dairesi Başkanlığında onay aşamasındadır.
Gereğini bilgilerinize arz ederiz.

Dr. Hüsnü Tırpancı
Sağlık Müdürü