Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek"le ilgili ıslak imza olayıyla başlayan ihbar mektuplarının sonuncusunda yer alan iddialar mektupla birlikte gönderilen CD"den çıktı. TSK"da bilgisayarları sildiğini belirten meçhul bir subayın, Ergenekon savcısı Zekeriya Öz, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Adalet Bakanı ve muhalefet liderlerine gönderdiğini öne sürdüğü son mektupta başbakan ve bakanlardan başka şehirler, kişiler ve derneklerin de tek tek fişlenip dosyalandığı iddia ediliyor. Ayrıca TSK"nın Sinan Çetin, Yılmaz Erdoğan gibi ünlü yönetmenlere terör ve irtica konulu film çektirmeyi de planladığı iddia ediliyor.

"Kürt", "şeriatçı" diye fişlemişler

CD"deki "Kişilere ait istihbari bilgiler"adlı dosyada fişlenenler arasında, “Ahmet Davutoğlu, Egemen Bağış, Cünayd Zapsu, Nabi Avcı, Ömer Çelik ve Yalçın Akdoğan” isimli klasörler bulunduğu bildiriliyor. Klasörde adı geçen kişilerin doğum tarihleri, eğitim durumlarıyla birlikte “Kürt, şeriatçı, Yahudi lobilerinin adamı” gibi nitelemeler de yer alıyor. Bilgi isimli ek CD"de Cumhuriyet yazarı Ümit Zileli"nin adı geçiyor ve Binbaşı Osman Uçar"la irtibatlı olduğu belirtiliyor. Meçhul subayın, "imhadan kurtardım"dediği CD"de yer alan çok sayıda belgenin arasında TSK"nın “Kamuoyu yaratmak” için neler yapılması gerekenler de yer alıyor.

Medyaya haber servisi

Buna göre, önce “Genelkurmay en güvenilir kurum” sonuçlu anketler yaptırılması, medyaya “Şeyh müridlerinin parasıyla zengin oldu ve şeyh kadınla basıldı” haberleri servis edilmesi isteniyor. Ayrıca seminer ve çalıştaylara “Kamuoyu yaratma gücü olan” devlet adamları, akademisyenler ve araştırmacılar çağrılması, böylece verilecek mesajların kamuoyuna daha etkili sunulmasının sağlanacağı bildiriliyor. Seminer ve çalıştaylara çağırılacak isimlere örnek olarak da, Süleyman Demirel, Ahmet Necdet Sezer, Prof. Dr. Emre Kongar, Dr. Ercan Çitlioğlu, Prof. Dr. Ümit Özdağ, Doç. Dr. Emin Gürses, Gündüz Aktan ve gazeteci yazar M.Ali Kışlalı"nın ismi veriliyor.

Uygun seminerlere para desteği

Gönderilen belgelerde “uygun nitelikli vakıf, dernek veya üniversitelere” çeşitli konularda sempozyumlar düzenletilmesi ve 50 ila 80 bin TL destek verilmesi de gündeme getiriliyor. Ayrıca “Ilımlı İslam”, “TSK"nın Türk Toplumundaki Yeri”, “Anayasa ve Askerî Yargı” gibi konulardaki seminer ve sempozyum gibi etkinliklere destek verileceği bildiriliyor.

Terör ve irtica filmleri projesi

Belgelerdeki "pahalı projeler" bölümünde ise irtica ve terörle ilgili iki filme 550 bin TL destek verilmesi yer alıyor. TSK"nın din karşıtı olmadığı, dinin ticaret, siyaset ve kişisel çıkarlar için kullanılmasına karşı olduğu temalarını da yansıtan filmlere aktarılacak paranın TSK"nın adı gizlenerek örtülü ödenek, kantin gelirleri ya da OYAK şirketlerinin tanıtım bütçelerinden karşılanması isteniyor. Terör ve irtica konulu iki filmin de kamuoyu yaratma gücü olan bir şirkete ve ünlü bir yönetmene yaptırılması isteniyor. Mustafa Altıoklar, Ali Özgentürk, Yılmaz Erdoğan, Fatih Akın, Yavuz Tuğrul, Çağan Irmak veya Sinan Çetin"in adı örnek veriliyor.

TSK karşıtı örgütlere suçlama

Eklerde, ”TESEV ve İHD“ gibi sivil örgütler, Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Silahlı Kuvvetleri karşıtı faaliyetler içinde olmakla suçlanıp, Sivil Toplum Örgütleriyle ilgili kamuoyunu bilgilendirecek faaliyetler yapılması da isteniyor.

Desteklenecek STK"lar...

TSK"nın bilgi destek faaliyetlerinde kullanılması emredilen kuruluşlar arasında AKUT, TEMA Vakfı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği sayılıyor. Atatürkçü Düşünce Derneği, ASAM, Uğur Mumcu Derneği gibi derneklere de "örtülü maddi yardım" yapılması öngörülüyor.

Erdoğan: Bana 3"üncü ihbar mektubu gelmedi

ANKARA- Dördüncü Özürlüler Şurası"na katılan Başbakan Tayyip Erdoğan, kendisine ve kalemine ihbar mektubu gelmediğini söyledi.

Erdoğan şurada bir gazetecinin, “Islak imza ile ilgili ortaya bugün (dün) üçüncü bir ihbar mektubu çıktı. Mektupta sizin çevrenizdekilerin de fişlendiği iddiası var. Ve o mektubun size de gönderildiği belirtiliyor... “ demesi üzerine şunları söyledi: “Hayır. Bana gelmiş herhangi bir CD veya mektup söz konusu değil. Özel Kalem Müdürlüğü"me de sordum. Bize herhangi bir şey gelmiş değil.”/vatan