Nazilli ilçesinde bir şahıs akrabalarının düğününde susayınca bakkaldan su diye alıp içtiği şişeden porçöz çıktı. Ölümden dönen şahıs sorumlulardan şikayetçi olduğunu söyledi.
Edinilen bilgiye göre Nazilli"de yaşayan 17 yıllık evli ve 3 çocuk babası İsmet Özen (41) geçtiğimiz Çarşamba gecesi akrabalarının Yeşilyurt Mahallesindeki düğününe gitti. Düğün sırasında susayınca bir çocuğu bakkala gönderip su aldıran İsmet Özen, su zannederek içtiği şişedeki sıvı porçöz çıkınca az daha canından oluyordu. Yaşanan olayı anlatan İsmet Özen; “Geçtiğimiz Çarşamba gecesi akrabamın düğününe ailecek gittik. Düğünde halay çekerken çok susadım. Akrabalarımdan birinin çocuğuna para vererek bakkaldan bana pet şişe su getirmesini istedim. Pet şişeyi açıp içmeye başladım. Suyu içerken bir anda ne olduğumu şaşırdım ve suyu çıkarmaya çalıştım. O saatten sonra ne yapacağımı bilemedim. Yerlerde süründüm bağırdım, zehir o zehir diye. Hatta bir akrabam su da ne var diye içmeye kalktı bağırdım tekrar zehir o zehir diye. Bu arada ağzımdan çıkardığım su nedeniyle bir akrabamın pantolonu beyaza döndü. Sürünerek çeşmeye gittim, ağzımı çalkaladım ve su içtim. Ama acıdan duramıyordum. Beni hemen Nazilli Devlet Hastanesine götürdüler. Burada bir süre ambulans bekledim. Ben acıdan duramıyordum. Köyleriyle beraber 400 bin nüfuslu Nazilli"de 2 ambulans olduğu ve araçların vakaya gittiği için en az bir buçuk saatte gelir demeleri üzerine aracımızla Aydın Atatürk Devlet Hastanesine gittik. Burada da bize Gastroenteroloji servisimiz yok diyerek kabul etmediler. Biz de bunun üzerine Aydın Adnan Menderes Üniversite Hastanesine gittik. Sabaha kadar burada tüm müdahaleler yapıldı. Bakkalda satılan temizlik maddesinin derecesi düşük olduğu için Doktorların söylediği kadarıyla ölümden dönmüşüm” dedi.
BAKKALLARDA TEMİZLİK MADDESİ SATILMASIN
Ölümden döndüğünü belirten İsmet Özen; “Yaklaşık 1 haftalık bakımın ardından Allah beni çocuklarıma bağışladı. Özelliklerde bakkallarda bu konuya dikkat edilmeli. Su şişesine temizlik maddesi konmaz. Şişeyi gören herkes bilir ki bu su şişesi. Düğün gecesi çocuğun getirdiği pet şişesinde etiket duruyordu ve kapağı açarken zorlandım. Bu yüzden hiç şüphelenmedim. Üstüne keçeli kalemle porçöz de yazamamış. Yani artık her su şişesini aldığımda bakacaksam bu şüpheyle artık su da içmem yani. Artık yeter yani biraz bilinçlenelim. Bakkallardan bu temizlik ürünleri ayrılsın ya da bu temizlik ürünleri kendi ambalajında satılsın. Ben bakkallarda satılmasın demiyorum ama kendi ambalajında satılsın. Ucuza mal etmeye çalışıyorlar. Allah"tan ki içindeki kimyasalın derecesi düşükmüş. Yoksa Ölmüştüm. Bir insan hayatı bu kadar değersiz mi? Bu yaşıma geldim böyle bir şey görmedim. Bu kadarına da pes yani” diye konuştu.