Kadıköy'de bir büfeden aldığı pet şişe suyun içinden tahta parçası çıkan vatandaş şaşkına döndü. İlk defa başına böyle bir şey geldiğini belirten Ceyhun K. isimli vatandaş, "Bir çok markada bir çok problem olabilir. Bu konunun aydınlatılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Son günlerde damacana sular üzerinde spekülasyonlar sürerken, Kadıköy'de bir vatandaşın aldığı pet şişe suyun içinden tahta parçası çıkması "Bu kadarına da pes" dedirtti. Ceyhun K. isimli vatandaş geçtiğimiz günlerde Kadıköy'de bir büfeden bir kaç tane 500 mililitrelik pet şişe su aldı. İşyerine gelen Ceyhun K., sulardan birisini içmek istediğinde neye uğradığını şaşırdı.

Ağzı tamamen kapalı olan pet şişenin içinde yaklaşık 3 cm uzunluğunda bir tahta parçası duruyordu. Konuyla ilgili İHA'nın sorularını yanıtlayan Ceyhun K., havaların sıcak olması nedeniyle çok fazla su tükettiklerini belirterek "Geçtiğimiz günlerde alışveriş yaparak bir kaç şişe küçük su almıştım. Almış olduğum sulardan birinin içinde bir madde olduğunu gördüm ve çok şaşırdım" dedi.

Önceden damacana su kullandığını belirten Ceyhun K., "Ancak çıkan haberlerden dolayı açıkçası hepsinden iğrenir oldum. Yani hangisini içeceğiz, hangisini içmeyeceğiz onuda bilmiyoruz. Listeler yayınlanıyor ama onun içinde büyük markalar da yok, hep adını duymadığımız markalar var. Çok güvenemediğim için damacana su kullanmayı bıraktım. Bu şekilde küçük sulara yöneldik. Ama bunda da bu şekilde bir problemle karşılaşınca şu an ne yapacağımızı şaşırdık" şeklinde konuştu.

Suyu aldığı sırada ve halen kapağının açılmamış durumda olduğunu belirten Ceyhun K. "Üç, dört tane su almıştım, yalnızca bunun içinde bu şekilde bir yabancı madde gördüm ama diğer sularda ne var onu da bilmiyoruz tabi. Bu şişenin içindeki madde tahta parçasına benziyor ama tam olarak ne olduğunun anlaşılması için bir analiz yapılması gerekiyor sanırım.

Fakat bundan önce içtiğimiz, aynı marka olsun, başka markalar olsun, suların içinde ne olduğunu tam olarak bilmiyoruz. Mikrop mu vardı, başka yabancı maddeler mi vardı onu da bilmiyoruz. Ben firma yetkilileriyle herhangi bir temasa geçmedim. Bu konuda da herhangi bir maddi beklentim yok. Sadece toplumun bilinçlenmesi adına bu durumu kamuoyuyla paylaştım. Bir çok markada bir çok problemler olabilir bunun aydınlatılmasını istiyorum" şeklinde konuştu.