Bilindiği gibi; geçtiğimiz yıllarda tek bir su parkuru tarafından işletilen Didim Halk Plajı"nda bu yıl yapılan başvuruların değerlendirilmesinden sonra plajda iki adet su parkurunun faaliyet açılmasına karar verilmişti. Açılan bir su parkurunun plajın tam ortasında yer alması tatilcilerin tepkisine neden olmuştu. Konuyla ilgili olarak tatilciler eylemlerde bulunmuş ve İlçe Kaymakamı Ali Katırcı su parkurlarının nasıl ihaleye verildiğine ilişkin kamuoyuna bilgilendirmeler yapmıştı.
Yaşanan süreçte Halk Plajı"ndaki su parkurlarına ilişkin şikayetlerin artması ve Güllük Liman Başkanlığının yazısı ve turizm amaçlı sportif faaliyetler yönetmeliği gereğince kurul aldığı kararla iki su parkurunun Valilik oluruyla sportif faaliyetlerini iptal ettiğini duyurdu.
Konuyla ilgili olarak Didim Kaymakamlığı"ndan yapılan yazılı açıklamada, “İlçemiz sınırları içinde bulunan ve su sporları yapmak üzere başvuru yapılan parkurlar, her yıl İlçe Sportif Turizm Kurulu Toplantısı ile belirlenir. Yönetmelikler, Mevzuatlar ve İlçe Sportif Turizm Kurulu Kararlarında belirtilen tüm emniyet tedbirleri sağlandıktan sonra bu tür sportif faaliyetlerin başlatılacağı, denetlemelerinde sık sık ve hassasiyet içerisinde yapılacağı konusu tüm işletmelere bildirilmiştir. Ancak Didim 3. Koy mevkiinde faaliyet gösteren, 3.Koy önü doğu-batı kısmında bulunan parkur alanları için alınan şikayetler ve Güllük Liman Başkanlığı"nın 15 Haziran 2010 tarih ve B.02.1.DNM./1.03.-090.11-1047 sayılı yazısı ve 05 Nisan 2010. tarih ve 71122 sayılı Turizm Amaçlı Sportif Faaliyetleri Yönetmeliği"nin 7. maddesi(c) bendine göre oluşturulan kurul, 14 Temmuz 2010 Çarşamba günü saat 14.30"da toplanmış ve mezkur yere gidilmiştir. 3 su parkurunun faaliyetleri İlçe Sportif Turizm Kurulu Kararları ve Valilik Oluru ile iptal edilmiştir.”ifadelerin yer verildi.
4 AYRI YERDE SU PARKURU AÇILACAK
3. Koydaki su parkurları dışında 4 ayrı yerde de yeniden başvuruların alınacağı da bildirilen açıklamada, “Yine aynı bölgede bu tür Sportif faaliyetler yapılabilmesi için iptal edilen parkurların yerine söz konusu koy"da 37.20.635 K-27.15.834 D mevkiinde tek bir parkur alanı ilan edilerek açılmıştır. Söz konusu açılan parkur ve şu ana kadar başvuru yapılmadığı için boş olan mevcut;1-Akbük Beldesi Yavan Mevkii 2-Çamkent Sitesi Önü. 3-Uslu sitesi önü. 4-2.Koy ile 3.Koy arasındaki Sırt olan Piyanlı Burnu(15329 Parsel)
5-Yeşilkent Sitesi Önündeki açık parkurlara, son müracaat tarihi 24.07.2010 olmak koşuluyla başvuruların Aydın Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü"ne yapılması gerekmektedir.24.07.2010 tarihi mesai bitimine kadar yapılan başvurular; İlk toplanacak olan İlçe Sportif Turizm Kurulu tarafından değerlendirilecektir” denildi.