Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Kemal Kılıçdaroğlu'na su hırsızlığıyla ilgili dosya gönderdiklerini açıkladı. Güzelbey, "kendisi açıklamazsa biz açıklayacağız" dedi.


Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, ''Kemal Kılıçdaroğlu'na su hırsızlığıyla ilgili dosya gönderdik. Dedik ki yüreğin varsa su hırsızını açıklarsın. Kendileri açıklamazsa biz açıklayacağız'' dedi.

Güzelbey, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği sağlık hizmetlerinin tanıtımı için düzenlediği basın turunda, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin ''temayül yoklamasında Türkiye ortalamasının üzerinde sonuç çıkmazsa aday olmayacağı'' açıklamasını hatırlatması ve ''aday olup olmayacağını'' sorması üzerine Güzelbey, temayül yoklamasının kesin sonucunun AK Parti Genel Merkezi'nce resmi olarak açıklanmadığını belirtti.

Yaptıkları çalışmalar ve genel merkezden öğrendiklerine göre, temayül yoklamasında Şahinbey'den yüzde 100'e yakın, Şehitkamil'den yüzde 50, kadın kollarında yüzde 75, gençlik kollarında da yüzde 100'e yakın destek aldığını ifade eden Güzelbey, şöyle konuştu:

''Bunları alırsanız Türkiye ortalamasının üzerinde bir destek aldığımı görmüş olursunuz. Şu anda Gaziantep için yapılan anketler var. Biz bu anketlerin sonucunu bekliyoruz. Ben hiçbir zaman kendi şahsımı ön plana çıkarmak istemiyorum. Partimiz ve Gaziantep için kim hayırlıysa, kim iyi hizmet verecekse o olsun, biz de onu destekleriz. Eğer bize bir görev verilirse, bu görevi yapmaya da hazırım.''

-SU HIRSIZLIĞI DOSYASI-

Güzelbey, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'na ''Gaziantep'teki su hırsızlığına'' ilişkin dosya gönderdiklerini söyledi.

Olayın 14 milyon YTL'lik bir hırsızlık olduğunu öne süren Güzelbey, şöyle devam etti:

''Kemal Kılıçdaroğlu'na su hırsızlığıyla ilgili dosya gönderdik. Dedik ki yüreğin varsa su hırsızını açıklarsın. Çünkü hırsızın sağcısı, solcusu olmaz, hırsız hırsızdır. Neler yapmış hırsız, açıklayın dedik. Kendileri açıklamazsa biz açıklayacağız. Gaziantep'in meşhur bir su hırsızı var. Açıklamalarını bekliyoruz.''

Güzelbey, ''CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Yılmaz'ın Gaziantep Büyükşehir Belediyesi karşısına seçim bürosu açması'' konusundaki düşüncesinin sorulması üzerine ise şunları kaydetti:

''Bence bir sorun yok ama siyasi teamüllere çok uygun değil. Biz kendilerine de söyledik. Bu yaptığınız yanlış dedik. Bazıları gerginlik siyasetinden hoşlanıyor. Mustafa Bey'in böyle şeylere tenezzül edeceğini zannetmiyorum. Herhalde etrafındaki bazı kişiler kendisini yanlış yönlendirdi. Ben aynı durumda olsam yapmam. Benim kendime göre ilkelerim, prensiplerim var. Bana deseler ki 'Gel sen CHP'nin karşısında bir yer aç. Her gün burada davul çal, gerginlik yap, seni belediye başkanı yapacağız', arkadaş bana o işin gereği yok derim. Gittim bir gün ziyaret ettim, kendisi yoktu. Kendisinin olduğu bir gün hep birlikte gidelim.''