Söke'nin en az yirmi yıllık su ihtiyacını karşılayacak Boynak içme suyu hattı projesinde yeni bir adım daha atıldı.
Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, projenin gerçekleşmesi için sürecin uzadığını ancak geç kalınmanın kendilerinden değil İller Bankası'nda yaşanılan yeniden yapılanmadan kaynaklandığını söyledi.
Boynak Suyu Nakil Hattı Projesinin hazırlanması işini de İller Bankası'na yaptırarak süreci hızlandırmayı düşündüklerini ancak ihaleye bir türlü çıkılamadığını ifade eden Özekmekçi; "Biz projeyi dışarı yaptırabilirdik. Ancak, nakil hattının yapım işini İller Bankası marifeti ile yapacağımızdan, yönetimi baştan İller Bankası ile kurgulamak istedik. Ancak İller Bankası'ndaki yeniden yapılanma süreci, Boynak İçme Suyu Projemize bir türlü başlayamamamıza neden oldu. Projenin geçen Perşembe günü ihaleye
çıktığını öğrendik. Projenin hazırlanması sonrasında Boynak İçme Suyu Nakil Hattı'nın döşenmesi ile ilgili sürecin daha hızlı ilerleyeceğine inanıyorum. Süreç kanunlar ve hesapta olmayan nedenle uzayabiliyor" dedi.
Projenin gerçekleşmesi ile ilgili bu güne kadar zorlu bir süreç yaşadıklarını ancak Boynak Suyu Nakil Hattı Projesini gerçekleştirmekte kararlı olduklarını ifade eden Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, Güllübahçe beldesi Yuvaca köyü yakınlarında bulunan Boynak bölgesinden ilçeye getirilecek suyun kalitesinin yüksek olduğunu ve Söke'nin en az 20 yıllık ihtiyacının karşılanacağını sözlerine ekledi.