Dalgıçların suyun bulanık olması ve dibinin balçıkla kaplı olması nedeniyle arama yapamaması üzerine, motorlar ve iş makineleri aracılığıyla suyu boşalttı. Saatler sonra su dolu çukurda boğulan Mehmet Başar ve Ahmet Aydoğdu"nun cesetleri bulundu.


Kazpınarı Köyü'nde yaşayan Mehmet Başar ve Ahmet Aydoğdu"nun dün öğle saatlerinde kaybolması üzerine aileleri ve köylüler arama çalışmalarına başladı. Dün akşam saatlerinde köye 1,5 kilometre uzaklıkta bulunan çimento hammaddesi alınması nedeniyle oluşan su dolu çukurun kenarında çocukların elbiseleri bulundu. Amasra Sahil Güvenlik Komutanlığı"ndan gelen dalgıçlar suyun bulanık olması ve dibinin balçıkla kaplı olması nedeniyle arama çalışması yapamadılar.


Olay yerine gelen Bartın Valisi Halil Işık, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Jandarma Alay Komutanı Vahdet Yıldırım ve Emniyet Müdürü Burhan Gümüş çalışmaları takip ederek, ekipleri yönlendirdi. Yaklaşık 1,5 metre derinliğinde ve 25 metre genişliğindeki çukurda bulunan suyun boşaltılmasına karar verildi. Kepçe ile çukurun ağzı açılmaya çalışıldı, motorlarla su çekildi.

ÇOCUKLARIN CESETLERİ BULUNDU

1,5 metre yüksekliğindeki suyun büyük bir kısmının çekilmesinin ardından Sami Bildik isimli bir vatandaş suya gönüllü olarak girebileceğini söyledi. Beline ip bağlanan Sami Bildik, elindeki çubukla suyun içerisine girerek arama yaptı. Yaklaşık 3 metre uzaklıkta 2 çocuğun cesetleri bulunarak sudan çıkarıldı. Bu sırada çocukların aileleri ve yakınları sinir krizleri geçirdi. Ambulansa konulan çocukların cesetleri Bartın Devlet Hastanesi"nin morguna kaldırıldı.