Su altı fotoğrafçısı Tahsin Ceylan'ın, Türkiye'nin ve dünyanın çeşitli yerlerinde çektiği fotoğraflarından oluşan ''Denizin Ruhu'' sergisi başkentte açıldı.

TAV Esenboğa Havalimanı iç hatlar gidiş terminalindeki TAV Galeri'deki serginin açılışına, eski bakanlardan Kürşad Tüzmen ve Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu da katıldı.

Tüzmen, açılışta yaptığı konuşmada, Denizcilik Müsteşarı'nın sergiye katılması ve bu vesileyle denizle uğraşanlara destek vermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Denizin ayrı bir kültür olduğunu ve suyla uğraşan insanlardan kimseye zarar gelmeyeceğini belirten Tüzmen, ''O kültür diğer insanlara zarar vermeden dünya değerlerini koruma, yeşili sahiplenme ve gelecek nesillere de birazdan izleyeceğimiz güzellikleri bırakma üzerine kurulmuştur'' dedi.

TAV Esenboğa'nın sergiye ev sahipliği yapmasının da ayrı bir güzellik olduğunu kaydeden Tüzmen, TAV'ın bir yandan dünyanın çeşitli yerlerinde havaalanı inşası ve işletmeciliği yaparken diğer yandan da güzel sanat eserlerini vatandaşlarla buluşturduğunu söyledi.

Denizcilik Müsteşarlığının denizcilik, balıkçılık, deniz taşımacılığı gibi alanlardaki çalışmalarına da değinen Tüzmen, müsteşarlığın, bakanlığı döneminde kendilerine çok rahat bir ortam sağladığını ifade etti.

Tüzmen, Türkiye'nin bugün dış ticaretiyle övünür duruma gelmesinde Ulaştırma Bakanlığı ve Denizcilik Müsteşarlığının çalışmalarının önemli olduğunu dile getirdi.

''Deniz, hava, kara ulaştırması iyi olmasaydı biz bu dış ticaret başarılarını yaşayamazdık'' diyen Tüzmen, Denizcilik Müsteşarlığının bu anlamdaki önemini de dile getirdi.

Tahsin Ceylan ise sergide, Türkiye ağırlıklı bir konsept oluşturduklarını ifade ederek, amacının Türkiye'nin denizlerindeki canlı hayatını da tanıtmak olduğunu söyledi.

TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer de TAV Galeri olarak sergiye ev sahipliği yapmaktan memnun olduklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Tüzmen, Naiboğlu ve Demirer serginin açılışını gerçekleştirdi. Sanatçı Ceylan, fotoğraflar hakkında Tüzmen'e bilgi verdi.

Havalimanındaki bazı vatandaşlarla da sohbet eden Tüzmen, sergide kendisinin de yer aldığı bir fotoğraf bulunan Türkiye Serbest Dalış Şampiyonu Şahika Ercümen'le de telefonla görüştü.

Türkiye'deki çeşitli yerlerin yanı sıra Malezya, Endonezya, Güney Afrika Cumhuriyeti ve Şarm El Şeyh'de çekilmiş 71 fotoğrafın yer aldığı sergi, bir ay süreyle gezilebilecek.