Ankara'da faaliyet gösteren Yoga Akademi, yoğun çalışma temposu ve günlük yaşamın sıkıntılarından bunalanlara orijinal yoga sistemiyle streslerinden uzaklaşma fırsatı sunuyor.

Yoga Akademi'nin müşterileri arasında yorgunluğunu atmak, daha sağlıklı ve kaliteli bir hayat sürmek isteyen iş adamları ve ünlü isimler de bulunuyor. Ünlü komedyen Mehmet Ali Erbil de akademiye gelerek, eğitmenleri eşliğinde yoga yaptı.

Yoga Akademi'nin kurucusu Azerbaycanlı yoga üstadı Prof. Dr. Akif Manaf, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, 30'dan fazla merkezde faaliyet gösteren Yoga Akademi'nin 18 bin üyesi olduğunu ve bu sayının giderek arttığını söyledi.

Yoganın sayısız faydaları olduğunu belirten Manaf, ''Önemli olan bunu orijinal yoga sistemi şeklinde uygulamak. Yoganın nezleden kansere kadar birçok hastalığa olumlu etkileri var. İnsanlar yararını gördükçe eğitimlere daha çok katılıyor, böylece daha çok merkezler açılıyor'' dedi.

Ankara'da 4 yoga eğitim merkezlerinin bulunduğunu ve ilgi çektiği için Türkiye'nin her yerinden katılım olduğunu ifade eden Manaf, şöyle konuştu:

''İstanbul'dan da katılım oluyor. Üyelerimiz arasında iş adamları ve ünlüler de bulunuyor. Son olarak Mehmet Ali Erbil, burada eğitim almaya karar verdi. Erbil, yoğun şekilde çalışıyor, kendisini her gün televizyonda görmek mümkün, canlı yayın yapıyor. Yoğunluk, insanlarda gerilim, stres yaratır. Stres ise yaşamı olumsuz etkiler. Amaç, bu stresi atmak. Müşterilerimiz arasında toplu yogaya katılmayan, özel eğitim alan ünlüler de bulunuyor.''

Manaf, ünlülerin orijinal yoga sistemi sayesinde dinlendiklerini, toplumun sürekli ilgisinden uzaklaşıp kendileriyle baş başa kalma fırsatı bulduklarını ve yenilendiklerini belirtti.

Günümüz koşullarında her insanın yoğun stres altında olduğunu belirten Manaf, ''Özellikle de tanınan kişiler. Çok fazla işleri var, kamuoyunda bilindikleri için üzerlerinde belli baskılar da var. Orijinal yoga sistemi, stres atmak, rahatlamak, yenilenmek, enerji bulmak için çok kuvvetli bir araç. Onlar da yoğun çalışma temposu içinde olduklarından, üzerlerindeki gerilimi atmak amacıyla yogaya başvuruyorlar. Bunun yararını da görüyorlar. Buradan mutlu, yorgunluklarını atmış, rahat bir şekilde ayrılıyorlar'' dedi.

Günümüzün hastalıklarının bir çoğunun stresten kaynaklandığına dikkati çeken Manaf, şunları kaydetti:

''Bu sistemde uygulanan teknikler, ilk önce sinir sistemini gevşetiyor. Gerilimi atıyor, vücuttaki dengeleri kuruyor. Nefes teknikleriyle solunum dengesi sağlanıyor. Kişi müthiş bir denge kazanıyor. Zihninde biriken olumsuz düşünceler, baskı kalkıyor. Yoga Akademi'de eğitim alanlar, bu baskıdan kurtulma imkanı buluyor. Ayrıca rahatsızlıkları birkaç hafta içinde sona eriyor. Bugüne kadar bir kişi bile iyileşmeden gitmedi. Kanseri yenen öğrencilerimiz var. Orijinal yoga sistemi, kanserin tekrarının önlenmesinde de etkili bir araç. Ayrıca bir kişi, haftada 2-3 kez orijinal yoga yapıyorsa kesinlikle hastalanmıyor, nezle bile olmuyor.''

A.A.