Günümüz koşullarında yaşanılan yoğun stres, teknolojinin ilerlemesi ile oluşan olumsuzluklar, insanların ciltlerinin gün geçtikçe hassaslaşmasına neden oluyor. Bunun sonucunda hassas ve duyarlı ciltlerde istenmeyen kızarıklar, pullanmalar, kılcal damar problemleri ve alerjik reaksiyonlar meydana geliyor.

Cilt iç ve dış tepkilere son derece duyarlı bir hal alıyor ve koruma mekanizması bozuluyor. Mevsim koşullarına göre bu tür ciltlere sahip olanların ciltlerini çok daha iyi korumaları gerektiğini belirten Kariyer Eğitim Kurumları"nın kurucusu Güler Selamet, bu tür ciltlerde kişilerin mutlaka hassas cilt balkım ürünleri kullanmaları gerektiğini vurguladı:

HASSAS CİLTLERDE KULLANILACAK ÜRÜNLERİN ÖZELLİKLERİ NASIL OLMALI…

Deride alerjik reaksiyonlara neden olacak cilt bakım ürünleri ve makyaj malzemelerinden uzak durulmalıdır. Günlük, haftalık ve aylık periyodik bakımlarına özen gösterilmeli. Tabii ki söz konusu dikkat sadece topikal olmamalı mutlaka yaşam tarzına, beslenmeye de dikkat edilmelidir. Duyarlı hassas ciltler kozmetiklere tepki verebilecekleri için önce bir bölgede test edilmeli daha sonra kullanılmalıdır. Ürünlerin hypo alerjenik olmasına özen gösterilmelidir. Çünkü hiçbir ürün alerji yapmaz gibi bir şey söz konusu değildir. Hiç değilse alerji riski en aza indirilmiş olmalıdır.

HASSAS CİLT BAKIMI İÇİN NELER YAPMALIYIZ?

Duyarlı hassas ciltler için temizleyici ürünler, vitamin E ve peptit içeren ürünler olmalıdır. Badem yağı özlü temizleyiciler de bu ciltler için uygundur. Tonik mutlaka alkolsüz olmalı ve yatıştırıcı etki maddeleri taşımalıdır. Nemlendirici mevsim şartlarına uygun seçilmeli ve ihtiyaca göre gün içerisinde tekrarlanmalıdır. Bilhassa hyulüronik asit içeren nemlendiriciler cilt tarafından çok rahat kabul edilir. Bu tarz ciltlerde gece kremine de diğer ciltlere nazaran daha erken yaşta başlanmalıdır.

Mutlaka yumuşak bir peeling kullanarak keratinleşmiş ölü hücreleri ve pullanmaları yok edilmelidir. Nem ve yağı dengeleyen sakinleştiren maskeler kullanılmalıdır. Kullandığımız ürünlerin fiyatından çok profesyonel ve dermakozmetik olmalarına ve mutlaka uzmanlar tarafından tavsiye edilmesine dikkat etmeliyiz. Tabii ki profesyonel ürünlerin haricinde çeşitli yağlardan ve meyve, sebzelerden yararlanmak mümkündür.

Zeytinyağı, susamyağı, papatya yağı ve çayı, badem yağı duyarlı ciltlerin çok rahat faydalanabileceği ürünlerdir. Ayrıca sarı kantoron, ebegümeci ve ıhlamur kuru ve duyarlı ciltler için uygundur. Sadece saf ve katkısız olmalarına dikkat etmeliyiz.

Hassas ve duyarlı ciltler için birkaç maske önerileri;

•1 adet muz ezilir.1 tatlı kaşığı krem şanti ilave edilip karıştırılır ve yüze uygulanır.15-20 dakika sonra ılık su ile yıkanarak temizlenir.

•Birkaç damla limon ve bal kırışıklıkları önler. Haftada iki kez uygulanmalıdır.