Stres hayatın gerçeğidir.  Stres durumunda insanlarda psikolojik ve bedensel düzeyde değişimler meydana gelir. Örneğin: gözbebeklerimiz büyür, kas gerimimiz artar, kalp atış sayımız artar, kan basıncımız yükselir, solunum sayımız artar, ve endişeli bir hale bürünürüz.
Özellikle iş görüşmelerinde, sunumlarda, sınavlarda ilk buluşmalarda, ve sahnede başımızı yakan stres ile doğru yiyecekleri seçerek başa çıkmamız mümkün. İşte bunlardan bazıları;

Muz

100 gramı 85 kalori olan ve B6 vitamini içeren muz, mutluluk hormonumuzu yani serotonini harekete geçirip kan basıncını düşürüyor. Uykuyu da düzene sokan muz spor yapmayanlar için günde 1 den fazla tüketilirse kilo aldırıcı etki gösteriyor.

Somon Balığı

Omega-3 açısından zengin olan Somon Balığı beyindeki stresi azaltıyor.

Yulaf

Daha fazla lif içeren tahılların sindirilmesi daha uzun sürer ve daha yavaş hızla seratonin hormonu sağlar.  Karbonhidratlar bilindiği gibi serotonin hormununun salgılanmasını başlatarak sizi mutlu eder. Kahvaltınızda yediğiniz bir kase süt ve yulaf gün boyunca sakin kalmanıza yardım edecektir.

Yeşil Çay

Endişeyi azaltan ve sakinleştiren teanin isimli aminoasiti içeren Yeşil Çay’ı yoğun bir iş gününde mutlaka yanınızda bulundurun.

Yeşil Yapraklı Sebzeler

Magnezyum açısından zengin olan yeşil yapraklı sebzeler kaslarınızın gevşemesine ve yatışmasına yardım eder.

Bitter Çikolata

Flavonoid isimli antioksidanlar içeren bitter çikolata, vücudu gevşeten ve rahatlatan bir etkiye sahip. Ayrıca düzenli çikolata tüketenlerin stres hormonu da denen kortizolu daha düşük oluyor.

Kuş Burnu

İçinde barındırdığı C vitamini ile stresinizi azaltan kuşburnu kış aylarında da sizisoğuk algınlıklarından korur.

Lavanta

Kurutulmuş lavanta tomurcuğundan yapılan bitki çaylarının insan vücuduna rahatlatıcı etki yaptığı bilinmekte.

Rezene

Anasona benzeyen aromasıyla Rezene, mide ağrılarına da iyi geliyor.

Makarna

Karbonhidrat vücuda mutluluk veriyor. Karbonhidrat denince akla gelen ilk yemek olan makarna stresinizi azaltıp sizi mutlu eder.