Sarı - kırmızılılar geçmiş yılların aksine taraftar ve futbolcuların stresini azaltacak bir yöntem izliyor

Cim-Bom, Fenerbahçe derbisine farklı bir motivasyonla hazırlanıyor. Florya"da geçtiğimiz yıllardaki derbiler öncesi yaratılan yüksek motivasyon ve bunun getirdiği gerilimin olumsuz etkilerini gözönüne alan sarı-kırmızılı yönetim ve teknik kadro, futbolcuların bu psikolojiye girmemeleri için ellerinden geleni yapıyor. Tansiyonun düşürülmesi çabasındaki en önemli faktörlerden birini de kapıya dayanan seyircisiz oynama cezası oluşturuyor. Yönetim, Galatasaray"ın küfürlü tezahürat yüzünden bir kez daha PFDK"lık olması halinde seyircisiz oynama cezası alacak olması yüzünden tribünlerin gerilimini azaltmaya çalışıyor.

İşte Galatasaray"ın önlemleri
Futbolculara özel prim sözü verilmedi. Böylece üzerlerinde bir baskı oluşturulmadı.
Fenerbahçe yönetimine yemek davetiyle, ezeli rakibe dostluk mesajı verildi.
Sarı - kırmızılı taraftarların kötü tezahüratta bulunma olasılığına karşın tribün liderleriyle görüşüldü. Tribünlerde de bildiriler dağıtılarak "küfürden kaçının" denilecek. Buna karşın küfür içermeyen, imalı besteler hep bir ağızdan okunacak. Ultraslan"ın internet sitesinde de "küfür etmeyin, sahamız kapanacak" uyarısı yapılacak.
Futbolcular da mesajlarında benzer bir taktik izliyor. Arda, “Kaybeden yarıştan kopmasın” derken, takım kaptanlarından Ayhan"ın, “Sadece futbol konuşulsun” ifadesini kullanması dikkat çekti.
Dev maç öncesi kamp konusunda da farklı bir yol izlenmedi. Futbolcular diğer maçlarda olduğu gibi maçtan bir gün önce kampa girecekler.
Haftada bir kez antrenmanları basına açan Teknik Direktör Bülent Korkmaz, derbi öncesi bu sayıyı ikiye çıkararak, stresten uzak durduklarını göstermeye çalıştı.

Milliyet