Balık meraklıları olta balıkçılığı ile yorgunluk giderirken, denizden olta ile balık tutmanın keyfini çıkartıyorlar.

Amatör olta balıkçıları için Didim"in Akbük Beldesi ve Milas"ın Kazıklı Köyü Koylarından hareket eden özel tur tekneleri hafta sonu dolup taşıyor.

Denizli, Aydın, Tire, Ödemiş başta olmak üzere hafta boyunca iş stresi yaşayan değişik meslek gruplarından kişiler hafta sonunu adeta iple çektiklerini belirtiyorlar. Sabah 05.00"de özel tur tekneleriyle olta balıkçılığı için denize açılan balıkçılık tutkunları keyifli bir hafta sonu yaşıyorlar.

Son yıllarda müşteri yelpazesinin her geçen gün daha da yaygınlaştığını söyleyen Kazıklı Koyu Amatör Olta Balıkçılığı Tekne işletmecililerinden "Eylül" adlı tekne kaptanı Tansel Gültekin; “Aralarında siyasetçi, iş adamı, doktor, spor adamlarından, fabrika işçisine değişik meslek gruplarından olta balıkçılığı için müşteri gruplarımız var.

İlk kez olta ile açık denizde balık tutmanın keyfini yaşayan artık kopamıyor. Tur"lara katılan oltacılarımız hem yemeklik çipura, levrek, mercan gibi balıklarını tutmaktalar hem de temiz havada güzel bir gün geçirmekteler” dedi.