Sitede Galataport süreci, özelleştirmeler gibi haberler ve Şener"in açıklamaları yer alıyor
Yeni bir siyasi parti kuracağı açıklayan AKP MKYK üyesi Abdüllatif Şener, ilk adımı internette attı. Eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener"in yürüttüğü hareket “www.yeniolusumhareketi.com” ismiyle internete taşındı. İnternet sitesinde, Şener"in özgeçmişi ve son aylarda yaptığı açıklamalar yer alıyor.
Şener"in son dönemde yaptığı açıklamaların yer aldığı internet sitesinde, AKP hükümetinin ekonomi politikalarına yönelik eleştiriler içeren haberler dikkat çekiyor.

Sitede, Şener"in Türkiye ekonomisiyle ilgili yaptığı değerlendirmelere dikkat çekiliyor. AKP hükümetinde iken Erdoğan"la ters düştüğü Galataport ihalesine ilişkin basında çıkan haberler “Galataport Haberleri” diye toplandı. Yine sitede yer alan bazı haber başlıkları şöyle: “Şener"den yabancı sermaye uyarısı: Arjantin"e döneriz”, “Riskler var, fiyakalar bozulabilir”, “Hükümete protesto Şener"e alkış”, “Anketlere göre yeni lider Şener”.

Parti kursun mu?

Sitede, iki ayrı ankete yer verildi. “Abdüllatif Şener, parti kurarsa oy verir misiniz?” ve “Abdüllatif Şener aktif siyasete başlasın mı?” soruları yöneltildi. Bu arada bazı eski AKP"li vekiller de Şener"e destek veriyor.

Geçen dönem milletvekili olan Mustafa Öztürk Balgat"taki, Mahmut Kaplan ise Çankaya"daki bürosunu Şener"e verdi. Şener, yeni parti için hazırlıklarının önemli bölümünü bu iki büroda yapıyor.