ABD’de 10 bin 700 şubesi bulunan Starbucks, aynı zamanda meyve ve peynir tabakları ile zeytinyağlı ile birlikte sarımsaklı ekmek de satacak.

Bu uygulamanın kahve zincirinin müşterileri çekme ve günün sakin saatleri olarak kabul edilen öğleden sonraları ve akşamüstlerinde kahve içmeyenleri bile mağazaları çekmek için denediği stratejinin bir parçası olduğu belirtildi.

Marka danışmanlık uzmanı Bill Chidley, bu uygulamamın Starbucks’ın ana müşterilerini yabancılaştırmayacağını belirtildi.

Chidley, “McDonald’s kahvaltı uygulamasıyla ne kadar başarılı olduğunu düşünürsek, bu hamle mantıklı gibi görünüyor” dedi.

Ancak Chidley, alkol satışının bazı aileleri mağazalardan uzaklaştırabileceğine de işaret etti ve “Bu uygulamanın tartışma yaratacağı çok aşikar” dedi.

CEO'nun ciro hamlesi
Starbucks mağazalarında şarap ve bira satışının, kahve zincirinin CEO’su Howard Schultz’un şirketin cirosunu artırma hedeflerinden biri olduğu belirtildi.

Şirket son zamanlarda resesyon mağduru müşterilerin etkisiyle, satışlarında düşüş gördü ve mağazalarını kapatmak zorunda kaldı.

Ancak Schultz’un göreve gelmesiyle birlikte şirketin satışları arttı ve geliri dünya genelinde yüzde 20’lik yükselişle 11.7 milyara dolara çıktı.

Starbucks, 26.5 milyar dolarlık ABD’nin kahve ve atıştırmalık ürünler satan mağazalar pazarının yüzde 33’ne hakim.

Dunkin’ Donuts zincirleri ise pazarın yüzde 16’sına hakim.


(Hürriyet)