İçeceklerinde böcek özünden üretilen karmin maddesinin kullanıldığının ortaya çıkmasının ardından tepkiler üzerine Starbucks, karmin maddesini kullanmayacağını duyurdu. Starbucks'ın kararı sonrası, Türkiye'de ürünlerinde karmin kullanan markaların nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde frappucino içeceklerinin renklendirilmesinde kırmızı böcek kullanıldığı ortaya çıkarak tepkileri üzerine çeken Starbucks, kırmızı böcek kullanımından vazgeçtiğini duyurdu.

Starbucks'ın frappucino içecekleri ile pastalarında "cochineal" olarak bilinen kırmızı böcek kullanmasının durdurulması amacıyla bir internet sitesi üzerinden başlatılan kampanya sonuç verdi ve Starbucks yönetimi, Haziran ayından itibaren kırmızı böcek kullanımını aşamalı olarak azaltacağını duyurdu. Şirket yönetimi, içecek ve pastalarında renklendirici olarak karmin yerine domateste bulunan likopin kullanacağını belirtti.

Güney Amerika ve Meksika'da yaşayan cochenial böceğinden elde edilen karmin maddesini en fazla kullanan markalardan Ülker, Kent, Eti, Dr Oetker, Danone, Pınar, CocaCola, Pepsi, Algida, Unilever, P&G, Capy, Panda, Nestle ve Kraft'ın, Starbucks'ın açıkladığı değişiklik sonrası, benzer adım atıp atmayacakları merak ediliyor.

Kaynak: TheLİRA