Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), savunma sanayisinde ihtiyaç duyulan ve önceliklendirilen alanlarda yetiştirilecek uzmanlar için yurt dışına yönelik burs programı başlatacak.

Konu, SSM tarafından düzenlenen Yurt Dışı Lisansüstü Burs Programı temalı İnsan Kaynakları Çalıştayı'nda ele alındı.

Nitelikli insan kaynağı sayısının artırılması için geliştirilen mekanizmalardan biri olan SSM Yurt Dışı Lisansüstü Burs Programı, savunma sektörünün nitelikli iş gücü ve araştırmacı ihtiyacının karşılanmasını amaçlıyor.

Bu kapsamda, lisansüstü çalışmalarını yurt dışında gerçekleştirmek isteyen öğrencilere, Müsteşarlığın belirlediği öncelikli alanlarda güdümlü çalışmalar yaptırılması ve öğrencilerin desteklenmesi hedefleniyor.

SSM Müsteşar Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi, çalıştayda yaptığı konuşmada, Yurt Dışı Lisansüstü Burs Programı'nın en kısa sürede hayata geçirilmesi için destek mekanizması oluşturma çalışmaları yürüttüklerini bildirdi.

Oluşturacakları sistemle bursiyerlerin programı benimsemesini istediklerine işaret eden Tüfekçi, programı yöneten bir üst akıl olduğunu, bursiyerlerin, kontrolün bu şekilde sağlandığını bilmelerini istediklerini kaydetti.

"Bilim ordusu" oluşturmak için çaba sarf edilmesine rağmen istenilen noktaya gelinemediğini aktaran Tüfekçi, geliştirmeye çalıştıkları insan kaynakları programıyla nitelikli insan kaynağı oluşturarak, bunu da çarpan etkisiyle kullanmak istediklerini vurguladı.