Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğünün hizmet binasının onarım işinin, KDV hariç 5 milyon 312 bin lira bedelle ihale edildiğini bildirdi.

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek'in, SGK'nın ana hizmet birimlerinden olan Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğünün Mithatpaşa Caddesi'ndeki binasının ihalesiyle ilgili soru önergesine Dinçer, yazılı yanıt verdi.

Dinçer, hizmet binasının onarımı işinin KLV İnşaat Taahhüt Madencilik Ticaret ve Sanayi Limited Şirketine KDV hariç 5 milyon 321 bin lira bedelden ihale edildiğini belirterek, ihaleye katılan firmaların isimleri ve teklif ettikleri rakamlara ilişkin bilgi verdi.

İhaleyi alan firmanın ortaklarının Mehmet Kılavuz, Gülay Kılavuz ve Mehmet Mesut Örnek olduğunu ifade eden Dinçer, binanın kesin kabulünün yapılmadığını kaydetti.

Dinçer, ihaleyi alan firmaya bugüne kadar, 5 milyon 321 bin lira ve yüzde 10 keşif artışı dahil olmak üzere 5 milyon 852 bin 683 liradan 200 bin lira emanete alınarak, kalan 5 milyon 652 bin 683 liranın ödendiğini vurguladı.

-''BİNADA SÜREKLİ KANALİZASYON SIKINTISI YOK''-

Binada sürekli kanalizasyon sıkıntısı olmadığını ancak geçici olarak meydana gelen arızaların da en kısa sürede giderildiğini, şu anda herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını belirten Bakan Dinçer, şunları kaydetti:

''Ancak, binada meydana gelen kanalizasyon sorununun çözümü için ASKİ ekiplerince yapılan çalışma sonucu toprak seviyesinden yaklaşık 3,5 metre derinlikteki kanalizasyon gider hattında çöküntünün tespit edilmesi üzerine 23 Aralık 2010'da onarım ihalesi yapılmış, 24, 25, 26 Aralıkta çökmüş olan kanalizasyon sisteminin onarım işi tamamlanmıştır. D Blok tuvaletlerinden her katta birer adedi önlem olarak geçici bir süreliğine kapatılmış ve onarım işi tamamlandıktan sonra 27 Aralıkta kullanıma açılmıştır.''