Bu örneklerden biri de Sökeli Mustafa Demirkan. Söke İlçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından sosyal riski azaltma projesi kapsamında Mart ayında kendisine verilen 14 Saanen Keçisi, bugün 27 keçi sayısına ulaştı.
Söke’nin Yenikent Mahallesi sırtlarında Saanen Keçisi üretimi yaparak Ailesini geçindiren Mustafa Demirkan, hayvancılığa ısındı. Yaklaşık 4 ay önce Söke İlçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan SRAP kapsamında aldığı 13 keçi ve 1 tekelik hayvan envanterini, başarılı bir üretim ile 4 ayda 27’ye çıkaran Mustafa Demirkan geleceğe şimdi umutlu bakıyor. Saanen keçisi sayısını 100 başa çıkarmayı hedefleyen Mustafa Demirkan, daha sonra keçilerin süt üretimi ile işin ticari kısmının daha da güçleneceğini söylüyor.
Süt verimi yüksek, anne sütüne en yakın süt olması ve yağsız olma özelliği ile kaliteli süt çeşidini sunan, fazla yayılma istemeyen, diğer keçi türlerine göre çevreye daha az zararlı Saanen Keçilerine annesi Habibe Demirkan ile bakan Mustafa Demirkan; devletin kendisine sunduğu imkan ile kendi işinin sahibi olmaktan oldukça mutlu olduğunu ifade ediyor.
İlçe kaymakamı Mehmet Demirezer, “Vakfın imkanları ölçüsünde kendi işini kurmak isteyen vatandaşlarımız ve her türlü yardıma muhtaç vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Yardım edilen vatandaşlarımızın memnun olmaları veya SRAP kapsamında edindikleri işlerde başarıyı yakalamaları bizleri memnun ediyor” dedi.