Erzurum Valisi Sami Bulut, fuhuş iddiası ile polis baskınına uğrayınca, karakolluk oldu. Bu gelişme üzerine Bulut, İçişleri Bakanlığı tarafından merkeze alındı. Vali Bulut ise iddiaları yalanlayarak, "Yasal süreç başlatacağım" dedi.
İddialara göre, Ramazan ayının son haftasında, polise, bir araçta uygunsuz vaziyette kişiler olduğu ihbarı geldi. Saat 01.30 sularında, ihbarda verilen adres olan Atatürk Üniversitesi ile Dadaşkent Beldesi arasındaki ağaçlık alana giden polis, Vali Bulut İl Genel Meclisi Başkanı Seylan Karagöl'ü park halindeki bir araçta uygunsuz halde yakaladı.

"BEN DE BAŞBAKANIM'

Polis memuru, haklarında şikayet olduğu gerekçesiyle ikiliyi karakola götüreceğini söyledi. Bunun üzerine Bulut, 'Ben Valiyim' dedi. Erzurum'da göreve yeni başladığı öğrenilen ve valiyi tanımayan memur ise, 'Sen Valiysen ben de Başbakanım' diyerek Bulut ve S.K.'yı karakola götürdü. Emniyet'te Bulut ile S.K.'yı tanıyan polisler, buna rağmen İçişleri Bakanlığı'na göndermek üzere, haklarında 'Kamuya açık yerde uygunsuz vaziyette yakalanmak' iddiasıyla tutanak tuttu. Bu gelişme üzerine İçişleri Bakanlığı soruşturma açtı. Bulut'un merkeze alınması talebi üzerine de, bu kararnameyi Başbakanlığa gönderdi.

'KESİNLİKLE KOMPLO'

Vali Bulut, hakkındaki iddialarla ilgili olarak, 'Kesinlikle bu bir komplo. Yani ben hayatımda aptal olmadım. Hayatımda böyle bir şey yapmam' dedi. Olayın meydana geldiği geceyi anlatan, Vali Bulut, "Üzerimde spor kıyafet olduğu için bir yerde oturamadık. Dadaşkent'ten şehre doğru giderken, polis kimlik sordu. Ben de dedim 'arkadaş ben valiyim'. Kimliği sordu. 'Kimliğim yok ama karakola gidelim' dedim. Sonra karakola gittik. Karakoldakiler beni tanıdılar. 'Bir emriniz var mı' diye sordular. Daha sonra tutanak tutulmuş" dedi 'Vali Bulut bu iddialarla ilgili olarak da yasal süreç başlatacağını söyledi./yeni şafak