Ağustosun sonlarında başlayan Dünya Atletizm Şampiyonası, ''12 Dev Adam''ın çeyrek finale çıkamadan elendiği Avrupa Basketbol Şampiyonası, Türk takımlarının tamamladığı organizasyonlar olurken, Voleybol Erkek Milli Takımı Avrupa Şampiyonası'nda ter dökmeyi sürdürüyor. Dünya Güreş Şampiyonası'nda bugün mindere çıkacak Türk sporcular madalya mücadelesine başlarken, boks ve wushu milli takımları ise dünya ve Avrupa şampiyonları hazırlıklarında son aşamaya geldi.
 
-ATLETLERİN PERFORMANSI-
 
 Türkiye, Güney Kore'nin Daegu kentinde, 27 Ağustos-3 Eylül tarihlerinde yapılan 13. Dünya Atletizm Şampiyonası'nı, genel sıralamada 8 puanla 37. sırada tamamladı.
 
Şampiyonada madalya alamayan Türk Milli Takımı, finallerde elde ettiği derecelerle 8 puan topladı ve Nijerya ile 37. sırayı paylaştı.
 
Daegu'ya giden 21 Türk sporcudan erkekler cirit atmada Fatih Avan 5'inci, bayanlar 3000 metrede Binnaz Uslu 7'nci, bayanlar uzun atlamada Karin Melis Mey ve bayanlar 1500 metrede Tuğba Karakaya ise 8. sıraları almıştı.
 
Genel puan sıralamasında ABD 251 puanla ilk sırayı alırken, Rusya 201 puanla ikinci, Kenya ise 174 puanla üçüncü oldu.
 
-''12 DEV ADAM'' ERKEN VEDA ETTİ-
 
Litvanya'da yapılan 2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası Finalleri'nde mücadele eden geçen yılın dünya ikincisi Türkiye, unvanlarına bir yenisini daha eklemek amacıyla başladığı finallerde beklediğini bulamadı.
 
''12 Dev Adam'', finallerin ilk turunda A Grubu'nda oynadığı 5 karşılaşmadan 3'ünü kazanarak çıkmayı başardığı ikinci turda ise E Grubu'nda mücadele etti.
 
Milliler, bu grupta oynadığı Fransa, Almanya ve Sırbistan maçlarını kaybederek, sonunculukta kaldı ve turnuvaya erken veda etti.
 
A Milli Basketbol Takımı bu sonuçla 59 yıllık olimpiyat özlemini de sona erdiremedi.
 
1952 yılındaki Helsinki Olimpiyatları'nın ardından tam 59 yıldır oyunlarda yer alamayan ''12 Dev Adam'', 2012'de Londra'da yapılacak olimpiyat oyunlarına da katılamayacak.
 
-VOLEYBOLCULAR VİYANA'DA-
 
Çek Cumhuriyeti ile Avusturya'nın ortak organize ettiği Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası'na katılan ''Filenin Aslanları'' ise şampiyonaya mağlubiyetle başladı.
 
4'erli 4 grupta 16 takımın mücadele edeceği organizasyonda Türkiye, A Grubu'nda Sırbistan, Slovenya ve Avusturya ile karşılaşacak.
 
Milliler, ilk maçında Sırbistan'a 3-0 yenilerek başladığı şampiyonadaki ikinci karşılaşmasında ise ev sahibi Avusturya'yı aynı skorla mağlup etmeyi başardı.
 
Grubundaki üçüncü maçında yarın TSİ 16.30'da Slovenya ile karşılaşacak Türkiye, bu maçı kazanması durumunda A Grubu'nu ikinci sırada tamamlayacak.
 
-''MİNDERİN ASLANLARI''NDA HEDEF LONDRA-
 
İstanbul'un ev sahipliğinde bugün başlayacak ve 18 Eylül'e kadar sürecek Dünya Güreş Şampiyonası'nda milli takım sporcuları, hem 2012 Londra Olimpiyatları vizesi alabilmek hem de 45 olan altın madalya sayısını 50'lere taşıyabilmek için mindere çıkacak.
 
Türkiye, bugüne kadar düzenlenen dünya şampiyonalarında, serbest stilde 27 altın, 21 gümüş ve 26 bronz olmak üzere toplam 74 madalya kazanırken, grekoromen stilde ise 18'i altın, 24'ü gümüş ve 26'sı bronz toplam 68 madalyaya ulaştı. Türkiye, grekoromende son olarak geçen yıl Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen dünya şampiyonasında 74 kiloda Selçuk Çebi ile altın, 66 kiloda Vasıf Arzımanov ve 120 kiloda Rıza Kayaalp ile bronz madalya kazanmıştı. Türkiye, serbest stildeki mücadelelerden ise madalyasız dönmüştü.
 
Türkiye, güreş tarihinde, serbest stilde 21, grekoromende ise 12 dünya şampiyonu çıkarmayı başardı.
 
-SERBESTTE 5, GREKOROMENDE 2 TAKIM ŞAMPİYONLUĞU VAR-
 
Türkiye güreş tarihinde, serbest stilde 5, grekoromen stilde ise 2 kez takım halinde dünya şampiyonluğunu kazandı.
 
Serbest Güreş Milli Takımı, 1951 yılında Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de (6 altın, 1 bronz), 1954 yılında Japonya'nın başkenti Tokyo'da (2 altın, 3 gümüş, 1 bronz), 1957'de İstanbul'da (3 altın, 2 gümüş, 2 bronz), 1966'da ABD'nin Toledo kentinde (1 altın, 3 gümüş, 2 bronz) ve son olarak 1994 yılında İstanbul'da (2 altın, 1 gümüş) takım şampiyonluğuna ulaştı.
 
Grekoromen Milli Takımı ise tarihindeki ilk dünya şampiyonluğunu 2006 yılında Çin'in Guangzhou kentinde, altın madalya alamamasına rağmen, 1 gümüş ve 3 bronz madalya kazanarak elde etti. Türkiye, son takım şampiyonluğunu ise 3 yıl aradan sonra Danimarka'nın Herning kentindeki organizasyonda (2 altın, 1 bronz) kazandı.
 
-BOKSÖRLERİN HEDEFİ OLİMPİYAT VİZESİ-
 
Türkiye, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 22 Eylül-10 Ekim tarihleri arasında yapılacak Dünya Boks Şampiyonası'ndan en az 7 olimpiyat vizesi bekliyor.
 
Boks Milli Takımı, Ankara'daki kamp çalışmalarını tamamlayarak Azerbaycan'a gitti.
 
Azerbaycan'da yapılacak dünya şampiyonasına katılacak Boks Milli Takımı'nda şu sporcular yer alıyor:
 
''Ferhat Pehlivan 49, Selcuk Eker 52, Furkan Ulaş Memiş 56, Fatih Keleş 60, Onur Şipkal 64, Önder Şipkal 69, Adem Kılıççı 75, Caner Sayek 81, Bahram Muzaffer 91, Denizcan Gökkaya artı 91 kilo''
 
-DÜNYA WUSHU ŞAMPİYONASI EKİM'DE-
 
Ekim ayının 6'sı ile 15'i arasındaki 11. Dünya Wushu Şampiyonası'na Ankara ev sahipliği yapacak.
 
Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenecek şampiyonaya şu ana kadar 70 ülkenin başvurduğu bildirildi.
 
Wushunun 146 ülkede federasyonu olan, dünyada çok yaygın bir spor dalı olduğunu, 100 ülkeden bin sporcunun dünya şampiyonasına katılmasını beklediklerini belirten yetkililer, kafilelerle birlikte yaklaşık 2 bin kişiyi bulacak yabancı misafirlerin Ankara'da hem turizm açısından hem de Türkiye'nin tanıtımı açısından büyük bir kitle olacağına inandıklarını kaydettiler.