Ees Pilsen Basketbol Takımı’nın iki önemli ismi, Sinan Güler ve Erwin Dudley İhlas Koleji’nde bir söyleşiye katıldılar.

Okula girişleriyle birlikte yoğun ilgi gören Efes Pilsenli basketbolcular okulda küçük bir gezi yaptıktan sonra İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç’u makamında ziyaret ettiler.

Sinan Güler ve Erwin Dudley’e İhlas Koleji hakkında bilgiler veren Koç, İhlas Koleji’nin spora verdiği katkı hakkında da örnekler verdi. İhlas Koleji olarak spora ve özellikle basketbola büyük destek verdiklerini söyleyen Koç, okulda bulunan her öğrencinin en az bir spor dalıyla uğraşmasını hedeflediklerini anlattı.

Güler : “Spor ile eğitim bir arada özveriyle götürülebilir.”

Üniversite eğitimini Amerika’da aldığını hatırlatan Sinan Güler, dünya kupasıyla birlikte edindiği misyon gereği çocuklara sporu özellikle de basketbolu sevdirmek için böyle söyleşilere katıldığını vurguladı. Amerika’da basketbol sayesinde burs aldığını ve profesyonel basketbolcu olmasının yanında üniversite mezunu olduğu içinde çok mutlu olduğunu belirten Güler, akademik başarının ve sporun aynı çizgide gidebilmesi için çok büyük özveriler gerektirdiğini belirtti.

Hami Koç’un odasındaki ziyaretin bitiminde günün hatırası adına birer porselen tabak hediye edilen Güler ve Dudley buradan ayrıldıktan sonra İhlas Koleji Bahçelievler Kampüsünde bulunan spor salonuna geçtiler. Burada İhlas Koleji Genç Erkek Basketbol Takımı oyuncuları tarafından alkışlarla karşılanan ikili, onlarla kısa bir sohbet gerçekleştirdikten sonra kendilerini bekleyen İhlas Koleji öğrencileriyle buluşmak üzere konferans salonuna gittiler.

Kendilerini bekleyen yoğun kalabalık önünde gerçekleşen söyleşiyi Türkiye Gazetesi Spor Yazarı Hasan Sarıçiçek yönetirken, sporcular kısaca kendilerini tanıtarak söyleşiye giriş yaptılar.

Söyleşinin ikinci bölümünde öğrenciler sordukları sorularla kendilerin ziyarete gelen Güler ve Dudley’i adeta abluka altına aldılar.

Dudley : “Tabiî ki de Michael Jordan.”

Güler ve Dudley’e öğrenciler tarafından basketboldan özel yaşantılarına kadar bir çok soru sorulurken, bir öğrencinin sorduğu “En beğendiğiniz basketbolcu kim sorusuna Efes Pilsen’in Amerikalı oyucusu Erwin Dudley ,”Tabiî ki de Michael Jordan. Her zaman da en iyi o olacak.”şeklinde cevap verdi. Aynı soruya cevap veren Sinan Güler ise, Dudley’e katıldığını ama şu an için en beğendiği oyuncunun San Antonio Spurs’de oynayan Manu Ginobili olduğunu söyledi.

Sporun ve eğitimin önemini anlatarak öğrencilere spor yapmalarını öğütleyen ikiliye söyleşinin sonunda öğrenciler tarafından çiçek takdim edildi.