İşte, Ağustos ayının en önemli spor gelişmeleri…
 
Medya Takip Merkezi’nin (MTM) her ay düzenli olarak hazırladığı ‘ayın spor gündemi’ raporuna göre; Ağustos ayında da medyanın birinci gündem maddesi Fenerbahçe oldu. Futbol Federasyonu'nun kararıyla şampiyonlar liginden men edilen sarı-lacivertli takımın, süper ligden düşürülmeyi de talep etmesi, basının takıma olan ilgisini kat be kat arttırdı. Aykut Kocaman, Aziz Yıldırım ve Nihat Özdemir’in istifaları nedeniyle de ilgi odağı olan Fenerbahçe, medyada toplam 26 bin 802 haber/yazı ile yansıma buldu. Şu sıralar kötü günler geçiren sarı kanaryalara, televizyon kanalları ise 93 saati aşkın süreyle yer ayırdı.
 
Spor dünyasının en çok konuşulan diğer bir spor kulübü ise Galatasaray oldu. Şike operasyonu nedeniyle Adnan Polat’ın ifade vermesi ve Galatasaray’ın tesislerinde aramalar yapılması haberleriyle gündeme gelen sarı-kırmızılı takım, transfer haberleriyle de medyanın yakın markajındaydı. Galatasaray ay boyunca toplam 24 bin 944 habere konu edildi.
 
İŞTE, AĞUSTOS AYINDA EN ÇOK KONUŞULAN SPOR KULÜPLERİ;
 
Fenerbahçe (26.802 haber/yazı)
Galatasaray (24.944 haber/yazı)
Beşiktaş (18.793 haber/yazı)
Trabzonspor (18.269 haber/yazı)
Bursaspor (11.617 haber/yazı)
*MTM Medya Takip Merkezi'nin, Ağustos ayında 2 bini aşkın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesinde yaptığı medya takibi sonuçlarından derlenmiştir.
 
 ARDA’NIN SÜRPRİZ TRANSFERİ REYTİNGİNİ 2,5 KATINA ÇIKARDI!
 
Medya Takip Merkezi’nin aynı raporuna göre; ayın en çok konuşulan futbolcusu Arda Turan oldu. Galatasaray’ın sözleşme uzatmak için yeni teklifini kabul etmeyen Turan’ın, Atletico Madrid ile dört yıllığına anlaşmaya varması, medyadan büyük ilgi gördü. Türk medyasında reytingi 2,5 kat artış gösteren başarılı futbolcuya İspanyol basını da geniş yer ayırdı. Spor hayatının yanı sıra özel hayatıyla da dikkatleri üzerine çeken Arda, ay boyunca medyada toplam 8 bin 953 haber ile yansıma buldu.
 
 MTM’nin hazırladığı raporun sonuçlarına göre, şike operasyonu kapsamında ifadesine başvurulan Emre Belözoğlu, ayın en çok konuşulan ikinci ismiydi. Milli takım Estonya maçı karşılaşmasında forma giyen Fenerbahçeli yıldız oyuncu, maçta ıslıklanması ve yaşanan bu olay sonrasında yaptığı açıklamalarıyla medyada geniş yansıma buldu. Sarı-lacivertli oyuncuya medyanın ilgisinde yüzde 67 artış yaşandı.
 
AĞUSTOS AYINDA EN ÇOK KONUŞULAN FUTBOLCULAR;
 
Arda Turan (8.953 haber/yazı)
Emre Belözoğlu (3.258 haber/yazı)
Diego Lugano (2.519 haber/yazı)
Semih Şentürk (2.509 haber/yazı)
Mamadou Niang (2.475 haber/yazı)
Burak Yılmaz (2.102 haber/yazı)
Didier Zokora (2.087 haber/yazı)
Alex De Souza (2.065 haber/yazı)
Almeida (2.030 haber/yazı)
Colin Kazım (1.931 haber/yazı)
*MTM Medya Takip Merkezi'nin, Ağustos ayında 2 bini aşkın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesinde yaptığı medya takibi sonuçlarından derlenmiştir.
 
İŞTE AYIN DİKKAT ÇEKEN DİĞER GELİŞMELERİ;
 
       Türk bisiklet sporunda bir ilk gerçekleşti. Portekiz'de düzenlenen 23 Yaş Altı Gençler Pist Bisikleti Avrupa Şampiyonası'nda Ay-Yıldızlı sporcumuz Ahmet Örken (18), 6 disiplinden oluşan Omnium branşında zirveye çıktı.
 
       Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'nun (IFFHS) "Dünyanın En İyi Futbol Takımları" değerlendirmesinde Beşiktaş, ilk 100 içinde yer alan tek Türk takımı oldu.
 
       Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, yeni spor bakanının önünü açmak için görevinden istifa ettiğini açıkladı.
 
       Ankara'da düzenlenen Dünya Yıldız Kızlar Voleybol Şampiyonası finalinde Çin'i 3-0 yenen Türkiye, tarihinde ilk kez dünya şampiyonu oldu.
 
       Futbol Federasyonu’nun, Fenerbahçe Futbol Takımı'nı Avrupa Şampiyonlar Ligi'nden men eden kararının ardından, sarı-lacivertli kulüp, bayan voleybol takımının sponsoru Acıbadem Sağlık Grubu ile yollarını ayırdığını açıkladı.