Hayati ARIGAN - Özge EĞRİKAR / AHT

Mahkeme, Lemi Gülman ’ın, “ zina ” yaptığı gerekçesiyle eşine 3.5 milyon TL ödemesine hükmett 500 milyon dolarlık servetiyle Türkiye’nin 50’nci zengini olan işadamı Kemal Gülman’ın oğlu Lemi Gülman ve Reyhan Gülman 1993 yılında evlendi. Çiftin, Yasmin adını verdikleri bir kızları oldu. Uzun yıllar sosyetenin “örnek” çifti olarak gösterilen Gülmanlar’ın mutluluğu 2007’de bitti.

Lemi Gülman , eşine boşanma davası açtı. Dava sürerken Lemi Gülman ’ın ünlü spiker Ece Özbek ’le ilişkisi ortaya çıktı. Bir süre sonra evine dönen Lemi Gülman, boşanma davasından vazgeçti. 2010 yılında ise bu kez Reyhan Gülman, İstanbul 1. Aile Mahkemesi’ne boşanma davası açtı. Bu süreçte Lemi Gürman’ın spiker Özbek’ten Emir Gülman adını verdikleri bir oğlu dünyaya geldi. Davada dün karar çıktı.

Reyhan Gülman’ın avukatı Sibel Engin, 6 milyon TL maddi, 3 milyon TL manevi tazminat talep ettiklerini belirterek, “En ağır fiil olan zinadan boşanma kararı verilmesini istiyoruz” dedi. İkilinin boşanma talebini değerlendiren mahkeme, “Zina ve evlilik birliğinin temelinden sarsılması gerekçesiyle boşanma kararı verdi. Mahkeme, Lemi Gülman’ı “zina” gerekçesiyle ağır kusurlu bularak 2 milyon TL’si maddi, 1.5 milyon TL’si manevi olmak üzere toplam 3.5 milyon TL tazminat ödenmesine karar verdi. Gülman ayrıca Reyhan Gülman’a ayda 9 bin TL, velayeti anneye verilen kızları Yasmin’e de 8.5 bin TL nafaka ödeyecek. Mal paylaşımıyla ilgili dosya ise boşanma davasından ayrıldı.