Belirtileri ateş, burun akıntısı, aşırı yorgunluk ve göz yanması. Orgazm sonrası "hastalık" adı verilen bu olgu üstelik bir hafta sürebiliyor.

Hastalığın nedeni, 10 yıldır bilim insanları tarafından incelenmesine karşın, pek bilinmiyordu. Bunda erkeklerin bu hastalıktan bahsetmeyi tercih etmemeleri ve doktora başvurmamaları da rol oynuyordu.

Fakat Hollanda Ultrech Üniversitesi cinsel psikofarmoloji profesörü olan Marcel Waldinger ve ekibinin tanı konan 45 Hollandalıyı analiz etmesiyle hastalığın gizemi aralanıyor. Ekibe göre neden Erkeklerin kendi spermleri. Hastalardan 33'ü deri altına enjeksiyon ile alerji testi yaptırmayı kabul etti. Enjekte edilen ise kendilerine ait seyreltilmiş spermler.

Sonuçta 29'sunda yani yüzde 88'inde, enjeksiyon sonrası, bağışıklık sistemi alerjik reaksiyon gösterdi. Waldinger tanıyı koymakla kalmayıp hastalık için bir tedavi de öneriyor. Erkeklere ilk başta deri altından oldukça seyreltilmiş kendi spermleri enjekte ediliyor ve sonra yoğunluk arttırılarak enjekte edilmeye devam ediliyor. Tedavi uygulanan deneklerde bir veya iki yıl sonra hastalık belirtilerinin büyük ölçüde azaldığı tespit edildi.