Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Genelkurmay Başkanı ve üç kuvvet komutanının emekliliklerini istemesiyle ilgili, ''Bu, Türkiye'nin demokratikleşmesinin doğum sancısıdır. Türkiye'nin normalleşmesi, gerçek manada demokratikleşmesi için bu tür sancıları yaşaması gerekiyor'' değerlendirmesinde bulundu.
 
Kamalak, yaptığı yazılı açıklamada, her memurun istifa etme ve emekliliği isteme hakkının bulunduğunu belirterek, Genelkurmay Başkanı ile kuvvet komutanlarının devlet memuru olduklarını ve emekliliklerini isteyerek bu haklarını kullandıklarını ifade etti.
 
''Ortada bir krizin olmadığını'' belirterek, olayın hukuki ve fiili boyutunun bulunduğuna işaret eden Kamalak, şunları kaydetti:
 
''Öyle anlaşılıyor ki ortada bir sıkıntı vardır. Bu sıkıntıyı aşmak için Genelkurmay Başkanı ile kuvvet komutanları emekliliklerini talep etmişlerdir. Bu, kanaatimce Türkiye'nin demokratikleşmesinin doğum sancısıdır. Türkiye'nin normalleşmesi için, gerçek manada demokratikleşmesi için bu tür sancıları yaşaması gerekiyor.
 
Burada tartışılması gereken husus, Yüksek Askeri Şura toplantısına birkaç gün kala emekliliklerini talep etmiş olmalarıdır. Anormal gibi görünse de kanaatimce Türkiye'nin normalleşmesi için, demokrasinin rayına oturması için bu tür sancıların yaşanması gerektiğini düşünüyorum. Sonucun ülkemiz, milletimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.''