Toplantıda Saadet Partisi Aydın İl Başkanı Mehmet Karasoy, başörtüsü sorununun hiçbir yasal dayanağı olmadığını söyledi.
Karasoy, açıklamasında ahlaki ve manevi değerlere de değinerek; “ Sorunların başlangıç noktası ahlak ve maneviyatta başlayan çöküntüdür. Biz 40 sene evvel önce ahlak ve maneviyat dediğimizde bize gerici yobaz ve irticacı derlerdi. Diğer batılı ülkelerde halkın kurallara uyarak yaşaması halkın kendi değerlerine göre eğitilmesi sonucunda oluşmuştur. Eğitim sistemi bu milletin kendi değerlerine göre ahlak ve manevi değerlerine göre seçilmelidir. Kurallara, kanunlara uyan toplum doğru işleyen adalet mekanizması başkalarının hakkına riayet eden, kul hakkına dikkat eden bir toplum ve düzende yukarıda sayılan ve aklımıza gelemeyen bütün sorunlar birer birer çözülecektir. Yaşanabilir bir dünya düzeni ve yeniden büyük Türkiye için bu şarttır” ifadelerini kullandı.
Yaklaşan seçimler öncesi AK Parti İl başkanı Atay'ın '5 Milletvekili çıkarırız' sözlerini de ilginç ve hayal olarak yorumlayan Karasoy,“Biz sayıların ve yüzdelerin partisi değil doğrularların ve haklıların partisiyiz. Yok ben 5 milletvekili çıkaracağım, yok sen 1 milletvekili alırsın kavgaları "Koyun can derdinde kasap et derdinde" atasözünü hatırlatıyor“ diye konuştu.