Kardeşlerin, yangından bir saat önce akrabalarının doğumgününe katılmak için hazırlandığı, ancak babalarında hediye alacak para olmaması nedeniyle gidemedikleri ortaya çıktı. Yanan eve giren ve çocukların cesetleriyle karşılaşan itfaiye ekipleri ise gözyaşlarını tutamadı...

Feci şekilde yanarak can veren evlatlarının arkasından gözyaşı döken baba 29 yaşındaki Ferdi Şengül, “Bir yakınımızın çocuğunun doğum gününe gidecektik. Hepimiz hazırlandık, kapıdan çıkacağımız sırada hediye alacak paramız olmadığını fark ettik. Cebimde 5 TL bile yoktu. Bu yüzden doğumgününe gitmekten vazgeçtik. Ben biraz dolaşmaya çıktım, döndüğümde bu korkunç manzarayla karşılaştım. Doğumgününe gidebilmiş olsak belki bunlar yaşanmayacaktı” dedi.
Tamamen kül olan ahşap evde eşyaların yanı sıra ailenin tüm anıları da kaybolurken, Hüseyin ve Sultannur kardeşlerin dedeleri 50 yaşındaki Hüseyin Polat ile çektirdikleri fotoğraf acı bir hatıra olarak kaldı. Ölen kardeşlerden kalan tek anı olan ve dedelerinin evinde duran fotoğraf, baba Ferdi Şengül ile yakınlarına gözyaşı döktürdü.

Talihsiz kardeşlerin, bugün Limoncu Camii"nde ikindide kılınacak cenaze namazının ardından Turgutlu Belediyesi Mezarlığı"nda yanyana toprağa verileceği öğrenildi.

Alev topuna dönen ahşap evin içerisine girip çocuklarını kurtarmak isterken vücudunun çeşitli yerleri yanan ve Turgutlu Devlet Hastanesi"nde tedaviye alınan anne 24 yaşındaki Aylin Şengül"ün ise dün akşam geç saatlerde taburcu edildi. Acılı anneye çocuklarının yanarak öldüğünün ancak taburcu olurken söylenebildiği ifade edildi.

Olay, dün saat 14.00 sıralarında Turgutlu"nun Selvilitepe Mahallesi"ndeki belediyeye ait su deposunun tek katlı, 3 odalı ahşap bekçi evinde meydana geldi. Bekçi Ferdi Şengül "kahvehaneye gidiyorum" diyerek evden ayrıldı. Hemen ardından, eşi Aylin Şengül de çocukları Hüseyin ile Sultannur"u kömür sobasının yandığı evde yalnız bırakıp bitişikteki komşuya misafirliğe gitti. Bu sırada, iki küçük çocuğun bulunduğu evde yangın çıktı. Kömür sobasının üzerine kuruması için bırakılan çamaşırların tutuşması sonucu çıktığı tahmin edilen yangın, kısa sürede ahşap evi alev topuna çevirdi. Komşuların haber vermesi üzerine olay yerine gelen Turgutlu Belediye İtfaiyesi alevlere müdahale etti ancak tüm çabalara rağmen, Hüseyin ve Sultannur kardeşler yanarak feci şekilde can verdi. Koşarak yanan eve gelen, "bana yavrularımı verin" diyerek içeri girmeye çalışan ve kapıyı yumruklayan anne Aylin Şengül de itfaiye ekipleri ile çevredeki vatandaşlar tarafından alevlerden uzaklaştırılmak istendi. Acılı genç annenin elleri, saçları, yüzü ve vücudunun bazı yerleri yandı.