İmzalanan bu belgenin Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın kasasında olduğu öğrenildi. Aziz Yıldırım, geçtiğimiz günlerde sözleşmesi uzatılan Roberto Carlos için de "Onunla temmuz ayında anlaştık, sözleşmesi kasamızdaydı" ifadesini kullanmıştı. Nobre'nin eski takımı Fenerbahçe'ye gelmesi konusunda Alex'in çok önemli rol oynadığı kaydedildi.

Geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe ile sözleşme uzatan kaptan Alex'in, ailece sık sık görüştüğü Nobre'ye bir süredir, "Beşiktaş'ta gerçek kapasiteni gösteremiyorsun. Sen çok daha başarılı olabilecek bir futbolcusun. Eğer bize gelirsen, seni gol kralı yaparım" dediği ve tecrübeli futbolcuyu sonunda ikna etmeyi başardığı belirtildi. Nobre'nin menajeri Juan Figer'in de, sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan golcü futbolcunun mukavele yenilemesi konusunda Beşiktaş yönetiminden özellikle çok yüksek para istediği öğrenildi. Figer'in Beşiktaş'ın vermeyeceği parayı talep ederek, Nobre'nin Fenerbahçe'ye dönmesinin yolunu açmayı hedeflediği vurgulandı.

2003-04'ün devre arasında Fenerbahçe'ye gelen Nobre, takımın şampiyonluğunda büyük rol oynadı. Daha sonraki sezonlarda özellikle Alex ile çok iyi uyum sağlayan sambacı sözleşmesi bitince 2006-07 sezonunda Beşiktaş'a transfer oldu. Beşiktaş'ta Türk vatandaşlığına geçen golcü futbolcu, Fenerbahçe'deki Brezilyalılarla bağını hiç koparmadı. Nobre şimdi Kadıköy'e yeniden dönmek için Beşiktaş'ın vereceği kararı bekliyor. Eğer siyah-beyazlı yönetim, Figer'in istediği yüksek rakamı ödemeyi kabul ederse, Nobre'nin Fenerbahçe ile imzaladığı ön protokol iptal olacak ve sambacı kulübünde kalacak, aksi halde ise Kadıköy'ün yolunu tutacak.

Fotomaç