Isparta İdare Mahkemesi'nin banka promosyonlarının tamamının personele dağıtılması yönündeki kararının ardından çalışanları sevindirecek bir diğer haber de Kastamonu'dan geldi.

FAİZİYLE ÖDENECEK

Kastamonu İdare Mahkemesi, sözleşmeli öğretmen olduğu için maaş promosyonu ödenmeyen Z.D.'nin lehine karar verdi. Banka tarafından verilen promosyon miktarının tamamının personele dağıtılmasının genel ilke olarak benimsendiğine dikkat çekilen kararda, şöyle denildi: "Davacının, Milli Eğitim Müdürlüğü ve banka arasında protokol kapsamında öğretmenlere ödenen 300'er TL maaş promosyonundan yararlandırılmadığı görülmektedir. Bu durumda sözleşmeli öğretmen olan davacıya banka promosyonlarından payına düşen miktar ödenmesi gerekirken, aksi yönde tesis edilen işlemde hukuka uygunluk görülmemiştir. Davcının işlem nedeniyle uğradığı parasal kayıplarının dava tarihinden itibaren faiziyle ödenmesine karar verilmiştir."

ÖZEL SEKTÖRDEN YÜZDE 7.5 ZAM

Türkiye Personel Yönetimi Derneği'nin '2012 Yılı Ücret Artışları Anketi'ne göre, özel sektör bu yıl ücretlere ortalama yüzde 7.5 zam yapacak. 25'i aşkın sektörden 180 firmanın verdiği yanıtlara göre en yüksek ücret zammı yüzde 8.8 ile otomotivde olacak.