Tarım ve Köyişleri Bakanlığı"nın TARGEL Projesi kapsamında Aydın ili merkezi ve ilçelerindeki belde ve köylerde görev yapan 39 ziraat mühendisi ve 4 veteriner hekiminin, 2009 yılı 1 Ocak-31 Aralık tarihleri arasını kapsayan yeni sözleşmeleri İl Tarım Müdürü Sadettin Öztürk"ün katılımıyla gerçekleştirilen törenle imzalandı.
Törende konuşan İl Tarım Müdürü Sadettin Öztürk, “Tarım ve Köyişleri Bakanlığı"mızın uygulamakta olduğu tarımsal politikalar ile uyumlu olacak şekilde; doğal varlıkların korunması, tarımsal girdilerin doğru kullanılması, tarım arazilerinin ekim ve dikime hazırlanması, meraların ıslahı, hayvancılığın geliştirilmesi için yem bitkileri ekimi, hayvan besleme, ıslah, hayvan ve bitki hastalık ve zararlılarıyla mücadele, hasat, ürün değerlendirme, pazarlama, tarım alet ve makine bakımı ve kullanımı gibi temel konularda çiftçilerimizi bilgilendirmeye yönelik eğitim ve yayım çalışmalarında bulunmak, hizmet vermekle sorumlu olduğu çalışma alanının istatistiklerini tutmak, envanterini çıkarmak, güncellemek, Bakanlığımızın uygun gördüğü kurum, kuruluş ve özel sektörle yapılan protokoller çerçevesinde çalışma yapmak amacıyla görevlendirilen sözleşmeli ziraat mühendisi ve veteriner hekimlerimiz hizmetlerine kaldıkları yerden devam edecekler” dedi.
Sözleşmeli veteriner hekim ve ziraat mühendislerinin hizmetlerine kaldıkları yerden devam edeceklerini anımsatan Öztürk, “Bu güne kadar görev yaptığınız köy ve beldelerdeki çalışmalarınızla yöre halkının takdirini kazandınız. Sizlerden görev yaptığınız köy ve beldenin kaderini değiştirecek projeleri en kısa zamanda hazırlamanızı istiyoruz. Çalışmalarınızda sizlere her türlü desteği sağlayacağız. TARGEL Projesi kapsamında Aydın ili merkezi ve ilçelerine bağlı köy ve beldelerinde 39 ziraat mühendisi, 4 veteriner hekim olmak üzere toplam 43 sözleşmeli personel görev yapmaktadır” diye konuştu.