Broos, İslam dinine karşı asla bir saygısızlığının olmadığını belirterek, "Ben oyuncularım Cuma namazına gitsin diye antrenman programını ona göre hazırlıyorum" dedi. Broos, Egemen konusunda ise futbolcusunun amatör olarak silahlara olan tutkusundan bahsettiğini vurguladı.

Hugo Broos, Belçika'nın yüksek tirajlı gazetelerinden HLN'ye verdiği röportajın ardından yaşanan spekülasyonlarla ilgili olarak Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde bu sabah bir basın toplantısı düzenledi. Trabzonspor Yönetim Kurulu'nu, yaptığı açıklamaların yalnış tercüme edildiğini ispatlayarak ikna eden Broos, basın toplantısında ise oldukça gergin gözüktü. Toplantı salonuna röportajın yayımlandığı gazetenin Fransızca ve Türkçe çevirileriyle giren Broos, soru kabul etmeyeceği bildirdi. Toplantıya katılan yaklaşık 30 gazeteci ise Broos'un bu tavrına tepki gösterdi. Toplantıya çok kötü bir hafta sonu geçirdiğini söyleyerek başlayan Broos, "Bunun nedeni ise Belçika gazetesine yaptığım açıklamaların çok kötü bir şekilde tercüme edilmesiydi. Bu nedenle açıklama yapmak ve cevap vermek zorundayım" diye konuştu.

"ADALETSİZLİKLERLE KARŞI KARŞIYA KALDIM"

Broos, tercümanı Halil Yazıcıoğlu'nun okuduğu açıklamasında konuyla ilgili Türk basınında yer alan yorumlara değindi. Broos açıklamasında, "Burada kendimi, adaletsizliklerle, yalanlarla, hakaretlerle, hatalı tercümelerle, anadilim olan Flamanca'ya dair bir bilgi eksikliğiyle ve sarf ettiğim sözlerin bağlamlarından koparılmasıyla karşı karşıya buldum. Bu nedenle şimdi şimdi kendimi tüm bunlara cevap vermekle yükümlü hissediyorum" dedi.

"OYUNCULARIM CUMA NAMAZINA GİTSİN DİYE ÖZEL ANTRENMAN PROGRAMI HAZIRLIYORUM"

Broos, İslam dinine karşı hiç bir kötü açıklamada bulunmadığını belirterek şunları söyledi: "Söz konusu haberlerde, büyük bir saygı kusuru olarak değerlendirilmeye müsait bir şekilde, İslam dinine ve onun vecibelerine uyum sağlamakta güçlük çektiğim yazıldı. Fakat işin aslı böyle değildir. Çünkü, ben, oyuncularım cuma günleri dini vecibeleri olan Cuma namazlarını kılabilsinler diye antrenman saatlerini buna göre düzenliyorum. Oyuncularımı Ramazan ayında oruç tutup tutmamaları konusunda tamamıyla serbest bırakan yine bendim. Sezon öncesi Hollanda'daki hazırlık kampımızda, yine Mierlo'da, oyuncularımın Miraç Kandilleri'ni kutladım ve Ramazan Bayramı'nda kulübümüzde yapılan bayramlaşma törenine de katıldım. Ayrıca sormak isterim ki saat sabah beşte müezzin tarafından uyandırıldığını söylemek bir saygısızlık mıdır ya da benim uyum sorunu çektiğime dair bir gösterge midir?''/fanatik